Velikanu ringa u čast

Darko Pašagić
Velikanu ringa u čast

Banjaluka - Tradicionalni, 12. međunarodni bokserski turnir "Radovan Bisić" održaće se danas i sutra u dvorani "Obilićevo", a na ovoj smotri nastupiće bokseri iz devet zemalja.

- Polufinalni mečevi su na programu danas od 17, a finale je zakazano za subotu od 13 časova i počeće uvodnim borbama juniora. Svoje umijeće, nadam se pred punom dvoranom "Obilićevo", pokazaće bokseri iz Srbije, Hrvatske, Crne Gore, Slovenije, Makedonije, BiH, Slovačke, Mađarske, Njemačke i domaćina Slavije - naglasio je predsjednik banjalučkog bokserskog kluba Zoran Bugarski.

Kao i ranijih godina, najbolji pojedinci biće nagrađeni.

- Pehare će dobiti najbolji bokser, najbolji tehničar, najborbeniji par i najbolji domaći bokser. Poslije dugo vremena ukinute su kacige na amaterskom ringu i sigurno je da bi to trebalo da bude dodatni mamac za sve gledaoce, koji su željni kvalitetnih mečeva - dodao je Bugarski.

Domaćina smotre, Slaviju, predstavljaće četvorica boksera.

- Na ringu će se pojaviti: Slobodan Jekić (kategorija do 56 kilograma), Bojan Aladžić (do 64 kg), Darko Kučuk (do 81) i Marko Čolić (do 91 kg). Konkurencija je jaka, ali se nadam dobrim rezultatima - istakao je trener Slavije Vlado Railić.

Posjeta grobu

Delegacija Slavije i predstavnici učesnika turnira u subotu u  10 časova obići će grob Radovana Bisića na Srpsko-pravoslavnom groblju "Sveti Pantelija" u Boriku. Jedan od najboljih boksera Slavije svih vremena preminuo je 1996. godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana