Vedran Paleksić: sekretar dobojskog "TV turnira šampiona" za "Glas Srpske": Spremamo neviđen spektakl

Dejan Kondić
Vedran Paleksić: sekretar dobojskog "TV turnira šampiona" za "Glas Srpske": Spremamo neviđen spektakl

DOBOJ - Nešto manje od dva mjeseca ostalo je do početka 54. izdanja rukometnog "TV turnira šampiona" u Doboju. U gradu na rijeci Bosni intenzivno se pripremaju za start jednog od najpoznatijih predsezonskih turnira na svijetu.

Ovogodišnje izdanje turnira koje će biti održano od 15. do 18. avgusta okupiće neke od najjačih ekipa Evrope i svijeta. Egipatski Al Ahli braniće prošlogodišnji trofej osvojen u debitantskom nastupu, a potvrđen je i dolazak Barselone, kao i učešće i drugih velikih rukometnih klubova poput francuskog vicešampiona Monpeljea, slovenačkog prvaka Celja, hrvatskog šampiona Zagreba, makedonskog Pelistera iz Bitolja, novosadske Vojvodine pa se sa velikom dozom sigurnosti može tvrditi da će ovog ljeta Doboj biti rukometni centar svijeta, a turnir možda i najjači u dosadašnjoj istoriji. To je za "Glas Srpske" potvrdio i sekretar turnira Vedran Paleksić.

- Prva nam je godina, ovom novom organizacionom odboru, imamo energiju, volju i mislim da ćemo to obaviti kako treba. Reći ću vam samo da će biti veliki spektakl, nešto što do sada nije viđeno. Ne mogu da otkrivam puno detalja, jer je sve u fazi pregovora, ali kroz nekih desetak dana i manje izaći ćemo sa svim informacijama. Svaki dan sjedimo i rješavamo segment po segment, kako šta dođe na red. Još radimo na zatvaranju finansijske konstrukcije. Dosta se radi i na "umivanju" samog stadiona. Otvaranje turnira predviđeno je za 14. avgust, kada bi i sve ekipe trebalo da budu u Doboju na ceremoniji otvaranja. U toku trajanja turnira biće i dosta koncerata, to će grad organizovati i očekujem da sve bude kako treba - rekao je Paleksić.

Velikim timovima na turniru će pravdu dijeliti najpriznatija evropska sudijska imena predvođena Đorđijem Načevskim i Slavom Nikolovom te našim Vesnom Balvan i Tamarom Praštalo.

- Želimo prosto da imamo pored igračkog i sudijski krem na našem turniru. Spremamo jedno veliko iznenađenje, nešto što još nije viđeno. Okupićemo jednu zanimljivu generaciju, ali neka bude stvarno iznenađenje, sve će uskoro biti poznato - poručio je Paleksić.

Podrška ministarstva

Predsjednik Izvršnog odbora turnira Danijel Šarić nedavno je sa ostalim kolegama posjetio ministarku porodice, omladine i sporta u Vladi Republike Srpske Selmu Čabrić, koja je obećala neophodnu pomoć u organizaciji ovog velikog događaja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana