Večeras se nastavlja osmina finala Lige šampiona: Borusija sprema iznenađenje Čelziju

G.S.
Večeras se nastavlja osmina finala Lige šampiona: Borusija sprema iznenađenje Čelziju

DORTMUND - Borusija iz Dortmunda ima ideju. “Milioneri” žele da iskoriste lošu formu Čelzija kako bi obezbijedili plasman u četvrtfinale Lige šampiona.

Njemački tim je u seriji od šest pobjeda, a u novoj godini kad se pogledaju i prijateljski mečevi znaju samo za trijumfe. U svakom od tih susreta najmanje dva puta su zatresli mrežu rivala, a u tim se vratio napadač Sebastijan Ale, što donosi dodatni razlog za optimizam u redovima tima iz Dortmunda. Na domaćem terenu u evropskim mečevima u posljednjih 10 duela slavili su samo tri puta i to je podatak koji brine navijače pred duel s Englezima. Treneri Edin Terzić i Grem Poter su u isto vrijeme polagali licence u UEFA, zajedno su bili na seminarima i često su isticali kako su u prijateljskim odnosima, ali će na to zaboraviti kad krenu okršaji osmine finala. Šef struke “milionera” ne može da računa na Torgana Azara i Abdulajea Kamaru, a ističe da jedva čeka utakmice.

- Očekuje nas meč protiv jednog od vodećih timova Engleske. Čelzi je uradio veliki posao u prelaznom roku, ali sigurno da im treba vremena da se uklope u tim. Drago mi je što ćemo ponovo vidjeti naše bivše igrače Pjera Emerika Obamejanga i Kristijana Pulišića. Blizak sam prijatelj s Poterom i radujem se susretu. Mada ćemo na terenu zaboraviti na prijateljstvo i želim da ostvarimo što bolji rezultat za revanš. U seriji smo dobrih rezultata - istakao je Terzić.

Čelzi je nemilice trošio u zimskom prelaznom roku, ali je za nastavak takmičenja mogao samo da registruje tri igrača. Prijavljeni su Enco Fernandez, Žoao Feliks i Mihajlo Mudrik. Uprkos ovim pojačanjima Čelzi je izgubio šest od posljednjih 12 mečeva u svim takmičenjima a sad je u seriji od tri remija. Navijači su nezadovoljni jer je ekipa u posljednjih osam mečeva postigla samo četiri gola i pri tome je daleko od prave forme. Svjestan je toga i trener Poter.

- Doveli smo kvalitetne mlade igrače. Mudrik i Feliks tek počinju karijere. Veoma su ambiciozni. Nisu ovdje došli da budu treća ili četvrta opcija, već da s njima pobjeđujemo - rekao je Poter.

U drugom susretu večeri sastaju se Klub Briž i Benfika. Belgijanci do sada nisu bili u situaciji da dočekuju proljeće u osmini finala. S druge strane, Benfiku svi vide kao potencijalno iznenađenje i u samoj završnici takmičenja. Obje utakmice počinju u 21 čas.

Nova lopta

Kompanija “Adidas” predstavila je novu loptu kojom se igra nokaut faza i samo finale elitnog klupskog takmičenja. Domaćin finala Lige šampiona biće Istanbul, a meč će biti odigran 10. juna na Ataturk olimpijskom stadionu. Dizajn lopte koja će biti korišćena u finalu veoma jasno je inspirisan samim gradom domaćinom, ali i turskom kulturom uopšte. Istanbul je trebalo da bude domaćin finala Lige šampiona 2021. godine, ali je odlukom UEFA zbog tadašnjih pravila o suzbijanju virusa korona domaćinstvo dobio Porto.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana