Vlasti pokušavaju da pravno odbrane svoju odluku, traženo odlaganje

Srna
Vlasti pokušavaju da pravno odbrane svoju odluku, traženo odlaganje

MELBURN - Australijske vlasti pokušavaju užurbano danas da pravno odbrane svoju odluku da zabrane ulazak prvom teniseru svijeta Novaku Đokoviću zbog njegovog statusa vakcinacije protiv virusa korona, dok je srpski teniser i dalje u pritvoru u hotelu u Melburnu.

Ministarstvo unutrašnjih poslova, koje je trebalo da podnese svoju odbranu danas, zatražilo je produženje prvog ročišta sa ponedjeljka na srijedu, 12. januara, rekao je predstavnik suda Rojtersu. Zahtev je odbijen, navodi se u odluci na sajtu saveznog suda.

Đokovićevi advokati će imati do dva sata da iznesu svoj slučaj u ponedjeljak od 10.00 časova po lokalnom vremenu, dok će vladino odjeljenje imati dva sata da iznese svoju odbranu od 15.00 časova, odlučio je Federalni okružni i porodični sud.

Australija kaže da je Ministarstvo zdravlja obavijestilo organizaciono tijelo turnira Tenis Australija /Tennis Australia/ u novembru da nedavna infekcija virusom korona nije nužno razlog za izuzeće od vakcinacije, kao što je to slučaj u drugim zemljama.

Đoković u svojoj tužbi navodi da mu je Ministarstvo unutrašnjih poslova ovog mjeseca pisalo da je on ispunio uslove za ulazak u Australiju.

Drama u Melburnu potresla je svjetski tenis i izazvala tenzije između Srbije i Australije.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana