Vaterpolisti Banjaluke skupljaju novac za Ligu šampiona

Milan Zubović
Vaterpolisti Banjaluke skupljaju novac za Ligu šampiona

BANjALUKA - Pred rukovodstvom Vaterpolo kluba Banjaluka novi je veliki izazov koji se ogleda u skupljanju novca potrebnog za učešće u kvalifikacijama za Ligu šampiona.

Kao šampioni BiH Banjalučani su stekli pravo nastupa i kvalifikacione utakmice biće igrane u francuskom mjestu Tursonig pokraj Lila, gdje nastupa istoimeni domaćin. Pored pomenuta dva kluba još će igrati grčki Panionios, portugalska Vitorija i danski Kastrup.

- Probleme pravi udaljenost, odnosno nedostatak novca za put, smještaj i opremu na turniru koji će biti održan od 29. septembra do 2. oktobra. Ulaganja u vaterpolo su jako malena, a recimo da nas Ministarstvo civilnih poslova BiH nije uopšte podržalo. Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović uplatila je 4.500 evra kotizacije za naš nastup, dok se nadamo i pomoći gradonačelnika Banjaluke Draška Stanivukovića, jer nam je potrebno 25.000 maraka za sve. Naš nastup nema samo sportski već i društveno-turistički značaj u promociji Republike Srpske pa je bitno da nas svi podrže u gradu i Republici, dok od Sarajeva ne očekujemo ništa - kazao je trener Banjaluke Slobodan Grahovac.

Njemu i njegovoj ekipi ovo bi trebalo da bude treći nastup u kvalifikacijama za Ligu šampiona te bi do 27. septembra morali definitivno da potvrde učešće ili ga otkažu.

- Mlada smo ekipa i vjerujem da ćemo putovati u Francusku. Jasno je da su Grci i Francuzi favoriti u ovoj grupi, a mi se možemo “nositi” sa Portugalcima i Dancima te domoći trećeg mjesta koje donosi nastup u Čelendž Evropa kupu, koji će biti igran oko 15. oktobra. Vjerujem da ima dovoljno vremena pa da do 27. septembra sakupimo potrebna novčana sredstva te da nećemo nailaziti na zatvorena vrata, kao do sada - izjavio je Grahovac.

Uvjeren je da je njegova ekipa dosta napredovala nakon višednevnog kampa u Trebinju, gdje je imala priliku da radi sa vaterpolo reprezentacijom Crne Gore.

Problem sa bazenom

Grahovac je ponovo istakao velike probleme sa bazenom gdje nemaju dovoljan broj treninga.

- Bazen ne radi zbog remonta koji je trebalo da traje sedam dana pa se razvuklo na mjesec, tako da ćemo ići na pripreme u Šabac i igrati sparing utakmice da koliko-toliko zadržimo formu. Uz to nikad ne dobijamo potrebne uslove za rad, odnosno prave dimenzije igrališta, već treniramo na igralištu za ženski vaterpolo - naglasio je Grahovac.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana