Vaterpolisti Banjaluke šesti put zaredom postali šampioni BiH,ali titula ima gorak ukus

Milan Zubović
Vaterpolisti Banjaluke šesti put zaredom postali šampioni BiH,ali titula ima gorak ukus

BANjALUKA - Gorak ukus kod vaterpolista Banjaluke ostavilo je osvajanje nove šampionske titule BiH.

Banjalučani su bez premca šestu godinu zaredom, ali bez obzira na to njihov status ne može nikako da se promijeni na bolje. Prema riječima alfe i omege kluba Slobodana Grahovca svi su razočarani odnosom nadležnih institucija prema njima, jer smatra da to nisu zaslužili.

- Šest godina zaredom najbolji smo klub u BiH, a prema nama se svi ponašaju kao da ih sramotimo na svakom koraku. Ponovo smo postali šampioni mada ni mi ponekad ne znamo kako smo to uspjeli, jer mnogi rade protiv nas dok su uslovi u kojima radimo neadekvatni. Termini za treninge na Gradskom olimpijskom bazenu nikako nam ne odgovaraju. Igralište je skraćeno, dimenzije su za ženski vaterpolo i u takvim uslovima ne možemo raditi kako treba. Titule se ne mogu tako osvajati i ukoliko se nastavi ovakav tretman prema nama trofeji će otići u Sarajevo. Ako je to cilj nadležnih institucija onda neka i nama kažu pa da se ne trudimo više ili da promijenimo ime u Sarajevo - ironično je konstatovao Grahovac.

Prema njegovim riječima svake godine dobijaju sve manje sredstava i veliko je pitanje kako uopšte uspijevaju da zadrže kontinuitet u radu.

- Gluposti koje čine ljudi koji vode sport na svim nivoima ne mogu se opravdati nikavim pravilnicima. Sport mora da bude na prvom mjestu bez obzira na političke partije. Status klubova mora da bude riješen sistematski, a ne da sve zavisi od entuzijazma određenih pojedinaca. Ujedno i veliki sponzori su nas zaboravili. Njihovi sitni doprinosi našem klubu mnogo znače - bio je oštar Grahovac.

Naglasio je da je potrebno malo volje pa da riješe probleme i da se ugledaju na Srbiju koja je riješila dobar dio svojih problema u sportu.

- Prošlo i sadašnje rukovodstvo GOB-a ignoriše naše dopise i uošte ne odgovara na njih te se nikako ne možemo sastati pa da nešto pokušamo dogovoriti. GOB prebacuje odgovornost na Gradsku upravu koja to vraća GOB-u pa mi se čini da igramo ping pong sa njima. Bazenu definitivno treba rekonstrukcija, jer su tehnički uslovi jako loši. Nemamo veliki semafor, klupski je dotrajao, a novca nema da nabavimo novi. Mokri čvorovi su skoro dotrajali i mnogo još toga. Mišljenja smo da bi GOB trebalo da postane javna ustanova što bi riješilo dosta problema - kazao je Grahovac.

Osvajanjem šampionske titule očekuju ih kvalifikacije za Ligu šampiona što su igrali dva puta do sada.

- Veliko je pitanje da li će nam institucije pomoći da nastupimo u kvalifikacijama. Nadamo se da će biti novca i za nas, a po sadašnjem sistemu da za nekoga ima, a za nekoga nema - zaključio je Grahovac.

Posebno je ogorčen na ponašanje članova konkurentskog kluba iz najvećeg grada Republike Srpske.

Incidenta nije bilo na završnom turniru mada je našem igraču razbijen nos u žaru borbe. Ekipa iz Sarajeva vršila je pritisak na sudije tokom našeg meča sa Neumom, dok nas više boli to su pojedini igrači i funkcioneri Borca iz našeg grada navijali sa sarajevskim klubom protiv nas. To nikako ne možemo shvatiti, ali neka njima služi na čast. Sve čine da pocijepaju vaterpolo u Banjaluci, jer su nastali pučem i rade nam iza leđa - istakao je Grahovac.

Utakmice

Banjaluka je pobijedila Jadran iz Neuma rezultatom 17:12, na završnom turniru dok je remizirala sa sarajevskim Inviktumom 11:11. Sarajlije su bile bolje od ekipe iz Neuma sa 15:14. Za šampionski tim igrali su Stefan Milovanović, Dalibor Amidžić, Ognjen Praštalo, Nikola Ćosić, Stanko Đukić, Stefan Šobić, Nemanja Dardić, Stefan Simić, Petar Kojčinović, Vladan Dmitrašinović, Srđan Stevandić, David Dardić, Draško Vujković, Luka Jagodić i Viktor Glavić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana