Vaterpolisti Banjaluke očekuju bolje rezultate u Evropi

D.D.
Vaterpolisti Banjaluke očekuju bolje rezultate u Evropi

BANjALUKA – Vaterpolisti Banjaluke će četvrti put uzastopno da učestvuju u evropskim kupovima, a ovaj put ekipa se nada i boljim rezultatima, jer je kvalitet ekipa u novom takmičenju približan.

Naime, Evropska federacija je klubove podijelila u grupe, pa će timovi iz 12 najkvalitetnijih zemalja igrati Ligu šampiona i Evropa kup, dok će timovi iz preostalih u nastupati u Čelendžer Kupu.

Banjaluka će igrati od 18. do 22. oktobra na turniru grupe B u belgijskom Muskronu. U grupi su još ODTU ANkara iz Turske (prvi rival 19. oktobra), zatim engleski Mančester (20.oktobra), švajcarski Karuž (subota, te domaćin Muskron).

- Ovo je relativno novo takmičenje koje okuplja zemlje u kojima vaterpolo nije najpopularniji tako da vjerujemo da možemo da ostvarimo bolje rezultate. Banjaluka je šest puta uzastopno šampion BiH, ali i dalje nemamo pravu podršku. Prošle sezone nastup u Evropi je pomogla Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović a nadamo se da će i ovaj put . Uputili smo zahtjeve ministarstvu civilnih poslova BiH, Ministarstvu porodice omladine i Sporta Republike Srpske jer je ovaj nasup veoma bitan za naš klub grad, Republiku Srpsku i BiH. Turska ekipa je favorit kod njih se u vaterpolo zaista ulaže tako da ne znam otkud oni u ovoj grupi. Igraćemo i protiv Mančestera, a srećom ovu ekipu ne vodi Pepe Gvardiola. Idemo da odigramo što bolje i spremimo se za prvenstvo BiH koje slijedi jer želimo da tu osvojimo sedmu titulu – rekao je predsjednik Slobodan Grahovac

Vaterpolista Srđan Stevandić ističe da će mladićima ovi nastupi puno značiti.

-Naporno smo radili u proteklom periodu kako bi se što bolje predstavili u Evropi. Nadamo se i vjerujemo da ćemo da ostvarimo bolje rezultate nego na prethodnim takmičenjima jer mislimo da su ekipe približnog kvaliteta. Za nas će ovo da bude veliko iskustvo i motiv za dalji rad – istakao je Stevandić. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana