Vašington protiv plana Rodmana da spasi Grajnerovu iz Rusije

Tanjug
Vašington protiv plana Rodmana da spasi Grajnerovu iz Rusije

VAŠINGTO - Bela kuća ima negativan stav o navodnom planu bivše NBA zvezde Denisa Rodmana da putuje u Rusiju i obezbjedi oslobađanje američke košarkašice Britni Grajner.

Dvostruka olimpijska šampionka i zvezda NjBNA, Britni Grajner je ranije ovog mjeseca osuđena u Rusiji na devet godina zatvore po optužbi za posjedovanje droge.

Predsjednik SAD Dožef Bajden ocijenio je da je presuda Grajnerovoj neprihvatljiva, a SAD su ponudile Rusiji da za košarkašicu razmene Viktora Buta, ruskog trgovca oružjem koji u Americi služi zatvorsku kaznu od 25 godina, prenosi agencija Rojters pozivajući se na izvor upoznat sa situacijom.

Rodman je u subotu rekao za televizijsku mrežu En-Bi-SI Njuz da planira da posjeti Rusiju da bi tražio da se Grajner oslobodi.

„Dobio sam odobrenje da idem u Rusiju i pomognem joj. Pokušavam da odem ove nedjelje“, rekao je Rodman u intervjuu za En-Bi-SI Njuz, ali ostalo je nejasno od koga je košarkaš dobio dozvolu. Visoki zvaničnik američke administracije, koji je tražio da ostane anoniman, jasno je stavio do znanja da Bela kuća ne odobrava najavljenu posjetu.

„U javnosti je poznata informacija o značajnoj ponudi administracije Rusima i sve van daljih pregovora kroz već uspostavljene kanale će vjerovatno komplikovati i ometati napore za oslobađanje“, rekao je američki zvaničnik u razgovoru sa izvještacem Rojtersa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana