Vasilić: Mladost adut Sloge

Darko Dragičević
Vasilić: Mladost adut Sloge

DOBOJ – Muški rukometni klub Sloga Doboj u novu sezonu ulazi sa osjetno podmlađenim timom. Prva prozivka i trening biće obavljena na stadionu Sportskih igara u 19 časova. Trener Dejan Vasilić imaće u timu nekoliko juniorskih reprezentativaca BiH od kojih se puno očekuje u narednoj sezoni.

Sloga je u ovom prelaznom roku osim povratnika golmana Đorđa Bosića, dovela tri veoma mlada i perspektivna rukometaša. Tako su dobojski klub pojačali bekovi Jovan Janković, Akaki Patašuri i Hasan Ikanović. Sloga je tako kompletirala tri juniorska reprezentativca Đenadiju, Markovića i Ikanovića i od ranije generacija Miličević i Ristić.

Dobojski tim želi da sa mladim snagama ostvari što bolje rezultate. Upravo će brzina , dobra fizička spremnost i mladost biti glavni aduti u novoj sezoni. Svjestan je toga i trener Dejan Vasilić.

-Ove sezone smo se odlučili da dodatno podmladimo ekipu i da damo šansu mladim igračima. Sad je pred njima veliki izazov da ukazanu šansu iskoriste i dodatno napreduju tokom ove sezone. Okupili smo mlade reprezentativce BiH, pred kojima je svijetla budućnost uz dobar i kvalitetan rad. Takođe tu su i naši mladi igrači Vladan Marković i Nikola Stjepanović od kojih očekujemo još bolje partije i dodatni iskorak. Nadam se da zbog naše mladosti rezultati u šampionatu neće trpiti i da ćemo biti dobri- istakao je trener Vasilić.

Sloga će u pripremnom periodu da odigra devet mečeva. Prvu provjeru imaće 14. avgusta kada je na programu duel protiv Čelik Juniora, zatim tri dana kasnije slijedi meč protiv Krivaje. Prije TV turnira šampiona, ekipa će imati još dvije provjere, a rivali će biti 21. avgusta Bosna (Visoko) te Gračanica (25. avgusta).

Rukometaši Sloge će najteže provjere imati na 55.Međunarodnom TV turniru šampiona koji se održava u njihovom gradu od 28. avgusta do 1. septembra. Dobojski tim će imati tri veoma teške provjere a Biće u grupi sa Al Ahlijem, Vespremom i Bešiktašom. Evo rasporeda mečeva dobojskog tima: 29. avgust Sloga - Al Ahli (17.10), 30. avgust: Sloga - Vesprem (19.10), 31. avgust: Sloga - Bešiktaš (15.30). 

Nakon TV turnira šampiona slijediće još dva duela. Prvo će biti revanaš protiv Bosne Visoko, da onda učešće na Svesrpskom kupu gdje će rival u polufinalu da bude osvajač Kupa BiH baanjalučki Borac. Sigurno je da će ove provjere sa kvalitetnim rivalima itekako dobro doći dobojskom timu da se uigra za novu sezonu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana