Vajda otkrio zašto se razišao sa Đokovićem

Agencije
Vajda otkrio zašto se razišao sa Đokovićem

Novak Đoković posjeduje smrtonosnu kombinaciju, kompletan je teniser kao Rodžer Federer i ima fanatičnu borbenost kao Rafael Nadal, rekao je bivši trener najboljeg igrača svijeta Marijan Vajda.

Slovak je 15 godina bio dio stručnog štaba Đokovića, u dva perioda, a konačan raskid saradnje dogodio se nedavno, o čemu je Vajda otvoreno govorio za slovačke medije.

- Novak je odlučio da igra manje turnira i opredijelio se za mlađi stručni štab. Goran Ivanišević je bio broj jedan. I dalje imamo odličan odnos, proveli smo 15 godina zajedno. Naravno, prekid naše saradnje je bio veoma emotivan za obojicu, ali život se nastavlja i Novak je i dalje Novak. Zna kako da trenira, odlično se razumije sa Goranom. Ja sam dobro, on je dobro. I tako treba da bude - naveo je Vajda.

Vajda je bio presrećan zbog Novakove pobjede u Australiji.

- Vidio sam njegovo veliko olakšanje zbog svega što mu se dogodilo prošle godine i povrede koja ga je mučila na turniru. Vidjele su se emocije. Nedostaju mi takvi momenti, da budem dio njih. Ove godine će nestati sve restrikcije u vezi vakcine i on će moći da igra na više turnira. Volio bih da nam se putevi češće ukrštaju i da ga vidim kako osvaja više gren slemova - istakao je Vajda.

Ko je najbolji teniser svih vremena?

- Teško je to pitanje jer su svi različiti. Teniski gledano, svako ima svoju podlogu. Rafa voli šljaku, Rodžer beton, a Novak travu. Imaju različiti stilove i strategije kako da osvajaju turnire. Uvijek žele više i više, svoj trojici je isti cilj. Da budu najbolji. To su i bili ovih 15-20 godina. Psihološki aspekt je kod njih ključan, a uvjeren sam da im je i rivalitet pomogao da to postignu. To je najbolje gorivo za napredak. Više puta sam razgovarao sa Tonijem Nadalom, i on se slaže da sva trojica imaju nešto specijalno, veoma su psihološki jaki - rekao je Vajda.

Ipak, Novak ima posebnije karakteristike.

- Novak ima kompletnu igru kao Rodžer i fanatičnu borbenost kao Rafa. To je smrtonosna kombinacija. Njegova želja je da završi karijeru sa najviše gren slem titula u istoriji. On nema limite, fizički se osjeća odlično i ukoliko ne bude povreda, sposoban je da to uradi. U Australiji je pokazao šta sve može - zaključio je Vajda.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana