Uvertira za Kup

S. Puhalo
Uvertira za Kup

DOBOJ - Rukometaši Sloge ostvarili su značajnu pobjedu nad visočkom Bosnom i još jedanput pokazali kako se velikom borbenošću i zalaganjem mogu nadomjestiti mnogi nedostaci. Prvo su to učinili nedavno protiv Izviđača, koji je, isto kao i Bosna bio favorit, ali maksimalna angažovanost Dobojlija i njihova velika želja za uspjehom bili su jači od kvaliteta rivala.

Ta složnost Sloginih rukometaša posebno je došla do izražaja u meču sa Visočanima, jer su nastupili oslabljeni, bez bekova Vladimira Grbića i Borislava Stankovića.

- Savladali smo jednu od najjačih ekipa u ligi, a utakmicu smo odigrali maltene samo sa dva beka. Povrijedili su se Grbić, koji nije nastupio i Stanković, koji je igrao samo prvo poluvrijeme. Ali, ostatak tima je velikom borbenošću i zalaganjem nadoknadio taj hendikep - sijao je od sreće poslije utakmice trener Sloge Jasmin Unkić.

Svi, naravno, zaslužuju pohvale za ostvareni uspjeh, ali najzapaženiji akter bio je svakako golman Sloge Šandor Hodik, koji je branio u velikom stilu.

- Podsjetio je na svoje najbolje dane, jer imao je 22 odbrane, a zaustavljao je zicere u trenucima kada se lomio rezultat. Obeshrabrivao je protivničke šutere, a svojim saigračima davao je dodatnu snagu i slavili smo zasluženo - dodao je Unkić.

Ovaj meč, prema njegovim riječima, bio je uvertira za polufinale Kupa BiH koje je na programu u subotu u Sarajevu.

- Ako se oporave Grbić i Stanković, koji su nam važni kako u odbrani, tako i u napadu, možemo da računamo na dobru igru protiv Konjuha i da se nadamo i pobjedi. Finale bi za nas bio ogroman uspjeh - zaključio je Unkić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana