Trka za najboljeg tenisera svih vremena: Podaci kažu da je Đoković daleko ispred Nadala

GS
Foto: Tanjug

Specijalizovana stranica koja se bavi statističkim podacima u tenisu Ultimate Statistic ažurirala je rezultate na kojima je Novak Đoković i dalje najbolji teniser svih vremena.

 Iako se prednost Đokovića nad rivalima "topi" nakon ne baš sjajne 2022. godine, Srpski teniser je još uvijek daleko iznad Rafaela Nadala.

Đoković je na prvom mjestu "GOAT utrke" sa 975 bodova ukupno, dok slijede Rodžer Federer (933) i Rafael Nadal (882).U obzir su uzeta sva najveća dostignuća u svijetu tenisa, a to su poeni na turnirima, ranking poeni, Grend Slem titule, Masters titule, titule završnog Mastersa, ELO ranking i brojni drugi podaci.

Đokoviću u korist ide i rekord na prvom mjestu ATP liste. Tu je Srpski teniser proveo 373 sedmice, dok je Federer ostao na 310, a Nadal 209 sedmica.

Iako smo to svi znali već godinama, ova tabela je samo potvrda da živimo u eri najbolje trojice tenisera svih vremena koji bi bili još dominantniji da nije konkurencija bila prežestoka.

Vrijedi naglasiti da je iza "velike trojke" svoje mjesto našao Džimi Konors, a prate ga još trojica Amerikanaca Ivan Lendl , Pit Samparts i Džon Mekinro. 

 Najboljih 10 zaključuje Bjorn Borg Andre Agasi i Rod Lever.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana