Uspješna sezona Vazduhoplovnog kluba Skajdajv iz Banjaluke

D. P.
Uspješna sezona Vazduhoplovnog kluba Skajdajv iz Banjaluke

BANjALUKA - Padobranci vazduhoplovnog kluba Skajdajv iz Banjaluke nastavili su sa odličnim rezultatima ove sezone, a posljednji u nizu uspjeha ostvarili su na Alkarskom kupu u Sinju, gdje su u konkurenciji devet ekipa zauzeli prvo mjesto.

- Za ekipu su nastupili Nemanja Gavrić, koji je u pojedinačnoj konkurenciji bio treći, te Boban Prodanović i Srđan Nešić. To je takmičenje koje je karakteristično, jer se u njemu donekle primjenjuju pravila iz Sinjske alke - naglasio je instruktor padobranstva i padobranac Skajdajva Zoran Blagojević.

I prije nastupa u Sinju Banjalučani su imali zapažena ostvarenja.

- Ponosni smo na ovogodišnje rezultate. Osim uspjeha ostvarenog u Sinju, bili smo prvi ekipno na Kupu grada Bihaća, te drugi ekipno na Kupu grada Osijeka. Na tom takmičenju u Hrvatskoj Nemanja Gavrić je osvojio srebrnu medalju u pojedinačnoj konkurenciji. Bili smo treći na Otvorenom prvenstvu Srbije u Nišu u ekipnoj konkurenciji, kao i pojedinačno (Boban Prodanović). Zahvaljujući šefu predstavništva Republike Srpske u Beču Mladenu Filipoviću i ove godine smo nastupili na Svjetskom kupu u Talgauu, gdje smo u konkurenciji više od 40 ekipa ostvarili zapažen rezultat. Sredinom mjeseca očekuje nas nastup na Kupu grada Nikšića - istakao je Blagojević.

U toku je i obuka novih članova.

- To su polaznici osnovne padobranske obuke na našem aerodromu u Zalužanima i mogu da se pohvalim da ima sve veći broj zainteresovanih. Poslije pregleda i procjene obuka traje nekih sedam dana, poslije čega se po pravilu izvode prvi skokovi sa visine od 1.200 metara. Već smo počeli i sa pripremama za sljedeći Memorijalni padobranski kup “Pet zvijezda 2024”, koji se održava u znak sjećanja na naše tragično nastradale članove - dodao je Blagojević. 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana