Uroš Bojanić blistao na Evropskom prvenstvu u džijudžicuu: Zlato kruna karijere

Darko Dragičević
Uroš Bojanić blistao na Evropskom prvenstvu u džijudžicuu: Zlato kruna karijere

ISTOČNO SARAJEVO - Zlatna medalja na Evropskom prvenstvu u Lilu je kruna dosadašnjeg rada i mnogo će mi značiti za nastavak karijere, poručio je takmičar Džijudžicu kluba Slavija Uroš Bojanić.

Mladi sportista je naporan rad u proteklom periodu krunisao najvrednijim odličjem u dosadašnjoj karijeri.

-  U prvoj borbi savladao sam Grka Ilijasa Đakuvisa 12:3, zatim bio bolji od Rumuna Adrijana Aleksandrua ful-iponom. U finalu  nakon potpunog preokreta sam bio bolji od reprezentativca Švedske Kimona Kristoforidisa - rekao je Bojanić.

Mladi takmičar ističe da je od starta priprema medalja bila cilj uprkos jakoj konkurenciji koju je imao na takmičenju. Nije ga omelo ni to što je njegov trener Danijel Blažić bio sudija na Evropskom pa ga je na mečevima vodio Milan Savičić.

- Od početka sam vjerovao u medalju, jer smo zaista kvalitetno radili u proteklom periodu. Naporno sam radio za ovu medalju i biće mi podstrek za budućnost. Dosta sam trenirao sa starijim bratom, zatim svojim trenerima u klubu, ali na kraju se sve isplatilo ovom medaljom - dodao je mladi takmičar.

Bojanić ističe da je tek povratkom sa takmičenja postao svjestan da je postao šampion Evrope.

- Osjećaj je predivan, zaista nije mala stvar biti šampion Evrope u svojoj kategoriji. Porodica, prijatelji u školi su ponosni na mene, pratili su mečeve, navijali i drago mi je što sam ih obradovao. Sad je na meni da nastavim sa dobrim radom.

Nakon osvajanja evropskog zlata naredni veliki cilj je Svjetsko prvenstvo.

- Nema vremena za slavlje slijedi mi prvenstvo Republike Srpske, pa turniri u Beču i Mariboru. Glavni cilj je Svjetsko prvenstvo koje se održava u Kazahstanu ako bi se našli sponzori koji bi finansirali odlazak na takmičenje - istakao je na kraju Bojanić.

Trener bio sudija

Njegov trener Danijel Blažić bio je jedini sudija iz BiH na ovom takmičenju.

- Učešće na ovom prvenstvu je veliko iskustvo za mene i cilj mi je da i dalje napredujem, te stičem dodatna zvanja. Mnogo sam naučio, jer su ovdje bile najbolje sudije iz Evrope, a posebno mi je drago što je Uroš i bez mene došao do zlata - ističe Blažić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana