Upravni odbor RS BiH donio nekoliko značajnih odluka: Prijave zbog ugovora s Obrvanom

Darko Dragičević
Upravni odbor RS BiH donio nekoliko značajnih odluka: Prijave zbog ugovora s Obrvanom

BANjALUKA - Upravni odbor Rukometnog saveza BiH nije prihvatio prijedlog članova iz Republike Srpske da bude smanjen broj timova koji će na kraju tekuće sezone ispasti iz prvenstva BiH te je donio niz značajnih odluka.

Tako je na snazi ostala odluka da će na kraju sezone pet timova ispasti iz elitnog ranga takmičenja, a protiv odluke o smanjenju na tri kluba su bili delegati iz hrvatske komponente saveza FBiH.

Član Upravnog odbora iz Republike Srpske Vladimir Branković ističe da su delegati pokušali da promijene ovu odluku, ali da nisu naišli na razumijevanje kolega.

- Pokušali smo da u skladu sa zahtjevom Upravnog odbora Rukometnog saveza Republike Srpske poništimo odluku kojom na kraju sezone ispada pet timova, jer takva odluka mora biti najavljena najmanje godinu dana ranije, ali nismo imali dovoljan broj glasova. Protiv odluke su bili hrvatski članovi iz komponente FBiH, a bez njih ona nije mogla da bude promijenjena. Sistem glasanja je takav da za promjenu odluke moraju da glasaju predstavnici Republike Srpske te obje komponente iz saveza FBiH - istakao je Vladimir Branković.

Na sjednici su imenovani i selektori muških omladinskih selekcija. Brigu o juniorima će voditi (U19 - 2004. godište i mlađi) Dositej Perić, inače trener koji radi u banjalučkom Borcu. Za kadete je zadužen (U17 - 2006. godište i mlađi) Alen Hadžić a pionire Franjo Boras. Upravni odbor RS BiH raspravljao je i o imenovanju selektora ženskih omladinskih selekcija te je donesena odluka da će uskoro biti pokrenuti konkretni potezi, kada je riječ o ovoj temi. Takođe pokrenuta je inicijativa kojom bi bile nagrađene najbolje ekipe u prvenstvu i Kupu BiH.

- Upravni odbor je donio odluku da bude pripremljena odluka kojom bi novčano bili nagrađeni šampioni i osvajači Kupa BiH od naredne sezone. Takođe odlučeno je da bude podignuta krivična prijava protiv predsjednika Mersuda Sinanoviča i N.N. osoba koje su potpisale štetni ugovor sa bivšim selektorom Ivicom Obrvanom i to bez odluke Upravnog odbora - istakao je Branković. U štetnom ugovoru je navedeno da je u slučaju spora nadležan Arbitražni sud u Beču te da je mjerodavno hrvatsko pravo. Redovna sjednica Skupštine Rukometnog saveza BiH biće održana polovinom aprila, a tačan datum biće uskoro određen.

Gradski derbi

Utakmicama drugog kola nastavlja se takmičenje u Kupu Republike Srpske za rukometašice. Trofej brani Borac koji igra protiv Mladosti 1960 (nedjelja, 15 časova). Ostali parovi: subota: Radnik - Mira (13), Derventa - Knežopoljka (16), Nedjelja: Mladost (R) - Jedinstvo (16). Rukometaši: Nedjelja: Kotor Varoš - Derventa (20.30), igrano u petak Mladost - Kozara KD.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana