Uprava Bokserskog kluba Slavija pohvalila se velikim uspjehom: Dug smanjen za 150.000 maraka

Dejan Kondić
Uprava Bokserskog kluba Slavija pohvalila se velikim uspjehom: Dug smanjen za 150.000 maraka

BANjALUKA - Aktuelna uprava Bokserskog kluba Slavija, sa Zoranom Milakovićem na čelu, pohvalila se podatkom da je smanjila dug sa 200.000 maraka na 48.200.

Račun kluba i je dalje u blokadi, ali iz Slavije tvrde da posluju domaćinski i svakodnevno rade na smanjenu duga. Želja im je da za dva, tri mjeseca račun bude operativan.

- Kada sam došao u Slaviju, prije nešto manje od pet godina, zatekao sam katastrofalno stanje. Račun je bio blokiran. Svakodnevno su stizale tužbe zbog potraživanja. Dug od 200.000 maraka u nekim sportovima možda nije veliki, ali u boksu je ogroman, odnosno katastrofalan. Prethodna uprava, koja je klub vodila petnaestak godina, nije radila volonterski, za razliku od nas. Oni su imali direktora profesionalca, koji je primao platu. Mi ga nemamo, kao što nemamo ni sportskog direktora. Nemamo ni sekretaricu, za razliku od naših prethodnika u klubu, koji su to imali, ali samo na papiru i tako su napravili gubitke - rekao je Milaković.

Prvi čovjek Slavije dodao je da je prethodna uprava izašla sa idejom da klub ode u stečaj.  Ljudi iz aktuelnog rukovodstva su to osujetili i odlučili da se uhvate u koštac sa brojnim problemima.

- Moji saradnici iz uprave su glasali protiv toga. Kada im to nije pošlo za rukom, osnovali su drugi, privatni klub BK Slavija 1961. Ta ista ekipa, iz tog kluba, pokušava na “mala vrata” da se vrati u Slaviju, pa su organizovali proteste. Na njima su iznijeli brojne neistine, kako ovdje nema vode, kako klime ne rade, kako nema toalet papira, opreme i slično... Tvrdili su da naš objekat prokišnjava, što nije tačno. Mi smo sve to sanirali, iako je to trebalo da uradi zakupodavac. Samo u saniranje krova uložili smo između 50 i 60 hiljada maraka - otkrio je Milaković.

Upravni odbor Slavije smijenio je trenera Vladana Kljajića. Razlog je, kako tvrde u klubu, njegova samovolja i neodgovoran odnos prema djeci od 12 do 15 godina, koju je vodio na profesionalna takmičenja. Za novog trenera imenovan je Mićo Poletan, trener u Bokserskom savezu Srbije i Bokserskom klubu Kruna.

Grad pomaže Slaviji

Najveće obaveze Slavija ima prema gradu Banjaluci po osnovu zakupa, a ukupan dug na današnji dan iznosi malo više od 30.000 maraka, naglasio je Zoran Milaković.

- Gradonačelnik Draško Stanivuković rekao je da će grad otpisati taj dug i hvala mu na tome. Ukoliko se to desi, onda ćemo steći sve uslove da odblokiramo žiro-račun - rekao je prvi čovjek Slavije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana