UO Rukometnog saveza Republike Srpske jednoglasan: Teslić i Kozara prvoligaši

Darko Dragičević
Foto: G.S.

BANjALUKA - Rukometaši Teslića i Kozare iz Kozarske Dubice novi su članovi m:tel Prve lige Republike Srpske. Ovo je jednoglasna odluka Upravnog odbora Rukometnog saveza na sjednici koja je održana u Banjaluci.

Takođe je odlučeno da se Lokomotivi iz Brčkog i ORK Prijedor koji su takođe podnijeli moglbu za igranje u elitnom rangu takmičenja uputi obaviještenje da će za godinu dana, ukoliko ostvare dobar plasman, moći da igraju i višem rangu, jer im tada ističe kazna koju su dobili iz razloga što su u ranijem periodu bili odustali od igranja u prvoligaškoj konkurenciji. 

- Sve je urađeno po propisima i zakonu, i samo smo ovakvu odluku mogli donijeti. Raduje me da smo bili jednoglasni i ovo je potvrda potpunog jedinstva i dobrog rada u Rukometnom savezu Republike Srpske. Nema sumnje da će i naredna takmičarska sezona biti dosta kvalitetna i neizvjesna, baš kao što je bila i prošla u kojoj se do posljednjeg kola nije znalo ko će biti šampion - rekao je Marinko Umičević, prvi čovjek srpske „kuće rukometa” sa sjedištem u Banjaluci.

Na sjednici su usvojene Propozicije takmičenja za m:tel Prvu ligu za rukometaše i rukometašice, kao i za drugoligaški rang takmičenja. Istovremeno je odlučeno da nova sezona u m:tel Prvoj muškoj ligi startuje 14/15. septembra tekuće godine, dok će sedam kasnije početi šampionat za dame i za drugoligaše.

Marinko Umičević je obavijestio članove Upravnog odbora da je predviđeno da se 12/13. septembra u Banjaluci održi Svesrpski kup. Prvog dana takmičenja u polufinalu kod muškaraca igraće: Vojvodina – Partizan (ovo bi bio meč i za Superkup Srbije), te Borac m:tel – Leotar. 

Drugog dana igralo bi se žensko finale Borac – Crvena zvezda, nakon toga o tituli osvajača trofeja odlučivali bi bolji iz polufinala kod rukometaša. Takođe je naglašeno da će dječaci i djevojčice rođeni 2010. godine učestvovati na kampu u Trebinju, a i ovog puta pojaviće se i na kampu „Srbija te zove”.

Izvještaj o stanju u Rukometnom savezu BiH podnio je Darko Savić, član UO RS BiH i RS RS. On je napomenuo kako savezu u Sarajevu prijeti suspenzija svih reprezentativnih selekcija, klubova i službenih lica od EHF-a, ukoliko se do 15. avgusta ove godine na uplati 138.812,18 eura troškova u sporu sa bivšim selektorom Ivicom Obrvanom. 

Kako je naglašeno cijelu ovu novonastalu situaciju mogla bi u dogledno vrijeme da riješi Vlada FBiH.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana