UO KS BiH: Ostavka selektora Bosnića najlošije rješenje u ovom trenutku

Anadolija
UO KS BiH: Ostavka selektora Bosnića najlošije rješenje u ovom trenutku

SARAJEVO - Upravni odbor Košarkaškog saveza BiH (UO KS BiH) smatra da je ponuđena ostavka selektora Vedrana Bosnića najlošije rješenje u ovom trenutku za KS BiH te će mu ponuditi da ostane na funkciji selektora do kraja započetih kvalifikacija za odlazak na Svjetsko prvenstvo.

Predsjednik Košarkaškog saveza BiH Boris Spasojević zakazao je danas sjednicu Upravnog odbora, a na njoj su čelnici krovne kuće bh. košarke razgovarali o Bosnićevom statusu.

U saopštenju Upravnog odbora se navodi da su iznenađeni Bosnićevim zahtjevom za raskid ugovora jer, kako se navodi, nisu bili upoznati s bilo kakvim problemima koje je u medijima selektor iznio.

Navode i da je više članova Upravnog odbora kontaktiralo selektora kako bi saznali razloge njegove odluke te ga privoljeli na ostanak.

-Smatramo da je u ovom trenutku ostavka najlošije rješenje za KS BiH, kao i za samu seniorsku reprezentaciju. Takođe, s obzirom na to da je u ponedjeljak krajnji rok prijave igrača i trenera Međunarodnoj košarkaškoj federaciji (FIBA), probaćemo danas do kraja dana stupiti u kontakt sa selektorom Bosnićem da završi započeti kvalifikacioni ciklus za odlazak na Svjetsko prvenstvo u sljedeće dvije utakmice, jer je to najbolje rješenje za KS BiH i reprezentaciju - navodi se u saopštenju.

Upravni odbor je dalje naveo da će naći alternativno rješenje za selektorsko mjesto ako Bosnić ne ostane.

-U tom slučaju, Vedranu Bosniću se želimo zahvaliti na dosadašnjem radu, angažmanu i uspjehu te mu želimo svu sreću u nastavku njegove trenerske karijere - poručili su iz UO KS BiH.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana