Umičević traži hitan sastanak oko lige BiH, prijeti tužbom

D.D.
Umičević traži hitan sastanak oko lige BiH, prijeti tužbom

BANjALUKA – Predsjednik Rukometnog saveza Republike Srpske Marinko Umičević traži od predsjednika Upravnog odbora RS BiH Vladimira Brankovića hitan sastanak oko lige BiH, informacije o radu ovog tijela, te odgovor na zahtjeve koji su poslani ranije.

Upravni odbor Rukometnog saveza Republike Srpske tražio je da se poništi po njima nelegalna odluka od 3. avgustva 2022. godine, ali nikakav odgovor čelnika RS BiH nije došao u Banjaluku. Zbog toga su tražili hitnu informaciju o tome od predsjednika Vladimira Brankovića.

-Nemate nijedan razlog da se ta odluka ne poništi i da na snazi ne ostanu ranije donesene propozicije iz sezone 2021/22 koje bi vrijedile i za narednu sezonu i da se ova farsa završi, jer ste ovim blokirali početak lige Republike Srepske,  kao i početak Premijer lige BiH. Klubovi ne znaju da li će uopšte da bude lige BiH. Ako ta odluka (o ispadanju pet klubova) ostane na snazi ja kao predsjednik Rukometnog saveza Republike Srpske neću dati saglasnost za početak sezone 2023/24- navodi se u saopštenju Rukometnog saveza Republike Srpske .

U savezu ističu da je o svemu obaviještena i Evropska rukometna federacija te prijete tužbama.

-Nerazumna je vaša konstatacija da se čeka sastanak sa čelnicima Evropske rukometne federacije. Oni su informisani od strane Rukometnog saveza Republike Srpske kao i RK Iskra Bugojno o nelegalnoj odluci.Još jednom Vas molim da u narednih sedam dana hitno sazovete sastanak predsjednika i dva potpredsjednika i da se ovaj cirkus završi . U suprotnom Rukomenti savez Republike Srpske će pokrenuti tužbu protiv Upravnog odbora RS BiH.Takođe skrećem vam pažnju da ste promijenili adresu RS BiH  iako u Statutu stoji stara Ćemaluša broj 6, što je takođe nelegalno. Napominjemo da vas je birao Rukometni savez Republike Srpske a da vaš trenutni odnos ne odgovara interesu saveza koji vas je postavio na to mjesto jer ste odlučili da ignorišete sve dopise- dodaje se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana