Umičević: Odluka Nadzornog odbora RS BiH se mora poštovati

D.D.
Umičević: Odluka Nadzornog odbora RS BiH se mora poštovati

VIŠEGRAD - Predsjednik Rukomentnog saveza Republike Marinko Umičević izjavio je da se mora poštovati odluka Nadzornog odbora RS BiH, što automatski znači da iz Premijer lige ispadaju tri kluba, a ne pet kako je prije početka sezone odlučio UO RS BiH.

On je tokom boravka u Višegradu o stanju rukometa u BiH razgovarao sa predsjednikom RS BiH Vladimirom Brankovićem kao i članovima UO RS BiH iz Republike Srpske, Nedeljkom Perišićem i Darkom Savićem.

– Ne samo da se mora poštovati odluka koju je donio Nadzorni odbor Rukometnog saveza BiH, već se treba poštivati zakon i drugi akti Saveza. Zna se kako se donosi bila kakva promjena u sistemu takmičenja, mora se godinu dana unaprijed donijeti kako bi ta odluka bila validna. Ne može se uoči početka sezone odlučiti da se smanji Liga ili bilo šta drugo, a sadašnji Upravni odbor RS BiH u to vrijeme nije mogao ni odlučivati, jer još nije bio „verifikovan“ – jasan je Marinko Umičević koji je dodao da se razgovaralo se i o narednoj sezoni, kao i o propozicijama za samo takmičenje.

Predsjednik Rukometnog saveza Republike Srpske se ovom prilikom zahvalio prijateljima iz Višegrada za koje je istakao da su bili pravi domaćini.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana