Umičević: Nekorektni Zadro

D. R.
Umičević: Nekorektni Zadro

Marinko Umičević i dalje je predsjednik Rukometnog saveza BiH iako je ranije podnio ostavku na ovu funkciju.

Razlog je taj što nije obavljena primopredaja dužnosti koja je trebalo da se desi danas na sjednici Upravnog odbora u Sarajevu. Međutim, na sastanku se nije pojavio Slobodan Zadro koji je trebao da preuzme funkciju predsjednika i koji je izričito zahtijevao da se mora obaviti primopredaja.  

- Pored činjenice da imam zdravstvene probleme otišao sam na sjednicu Upravnog odbora kako bi predao dužnost kolegi Slobodanu Zadri. On se nije pojavio i zaista ne znam iz kojih razloga je izostao sa današnjeg sastanka koji je bio od velike važnosti za rukomet BiH. Osim njega nije se pojavio niko od predstavnika Hrvata, a od naših članova iz nepoznatih razloga nisu se pojavili Vojislav Rađa i Aleksandar Miljuš - izjavio je Umičević.

Od kada je podnio ostavku pojavili su se novi problemi u funkcionisanju Saveza, a dosta je posla u periodu koji dolazi. Jedan od njih tiče se reprezentacije BiH koju u martu tekuće godine očekuju kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo koje će se 2023. godine održati u Švedskoj i Poljskoj.  

- Morali smo obaviti neke stvari prema EHF-u, s obzirom na kvalifikacije koje reprezentaciju očekuju protiv Grčke, a poznato je da će se revanš odigrati u dvorani u Bugojnu. Ima tu i nedovršnog posla po pitanju sponzorstva sa BH Telekomom kojeg moramo privesti kraju u suprotnom teško da će Savez moći da funkcioniše kao i sve drugo - dodao je Umičević.

Danas je odlučeno da se 19. februara odigra prvo kolo Kupa BiH za rukometaše i rukometašice. Takođe je dogovoreno da sedam dana kasnije startuje drugi dio prvenstvene sezone u Premijer ligi, i to u obje konkurencije, što ranije bio slučaj. 

- Sve ono što se danas dešavalo u Sarajevu samo je najbolja potvrda da se što prije mora formirati Udruženje premijerligaša koje u potpunosti podržavam. Klubovi ne smiju biti ničiji taoci, i ne treba da svaki put strahuju kada će početi takmičarska sezona, a imaju još i obavezu prema sponzorima dok dobar dio novca od njih ulazi u budžet Saveza – zaključio je Umičević.

Na kraju, treba istaći da će se naredna sjednica Upravnog odbora RS BiH održati u ponedjeljak, 14. februara u Rostovu. 


 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana