Umičević ne odustaje, traži poništenje odluke

D. D.
Umičević ne odustaje, traži poništenje odluke

BANjALUKA - Marinko Umičević, predsjednik Rukometnog saveza Republike Srpske pisao je Nadzornom odboru RS BiH u kojem se nalaze: Andrej Obradović, Nedan Zovak i Eldar Sarajlić.

U tom pismu je zatražio proglašenje ništavnom odluku Upravnog odbora RS BiH koja je donijeta 03.08.2022. godine i koja se odnosi na sistem takmičenja za sezonu 2022/23. (muškarci i žene). Prema njoj na kraju sezone u muškoj konkurenciji ispada pet ekipa.

U saopštenju se između ostalog navodi:

- Razlog za stavljanje spornih odluka van snage je da smatramo da nisu u skladu sa propisima RS BiH, odnosno nisu donijete na način koji je propisan aktima. Naime, kad su donijete odluke 3. avgusta 2022. godine, tadašnji (a ujedino i sadašnji) saziv Upravnog odbora RS BiH nije još uvijek bio registrovan u Ministastvu pravde, što njegove odluke čini nezakonitim i nepravilnim jer ih nije donijelo nadležno tijelo. Nadalje jedan od članova UO RS BIH (ne) svjesno je obmanuo ostale članove da je raniji saziv već donio takvu odluku što nije tačno, što mogu potvrditi ostali članovi-navodi se u saopštenju te dodaje:

-Odluke o smanjenju broja klubova nisu u skladu sa Pravilnikom o sistemu takmiljenja, obzirom da je članom 7. stav 5. propisano da se primjena elaborata započinje godinu nakon njegovog donošenje

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana