Umičević: Kome treba Kupa Srpske za rukometašice?

G.S.
Umičević: Kome treba Kupa Srpske za rukometašice?

BANjALUKA - Finalni turnir Kupa Republike Srpske za rukometašice igra se u subotu, 8. aprila u Kozarskoj Dubici.

Prva polufinalna utakmica na programu je u 10 časova kada se sastaju: ŽRK Borac (Banjaluka) - ŽRK „Mira“ (Prijedor), a drugo polufinalu od 12 časova igraju ŽRK Knežopoljka (Kozarska Dubica) i ŽRK Jedinstvo (Brčko).

- Sve je spremno za 27. finalni turnir Kupa Republike Srpske za rukometašice. Savez je obezbijedio pehare i medalje, kao i novčane nagrade koje su i ovog puta u iznosu od 3.000 maraka za pobjednika Kupa, dok će poraženi finalista dobiti 2.000 maraka. Ono u što sam siguran, a to je, da će ovo biti sjajna rukometna manifestacija, očekujem kvalitetne utakmice kao i dobro suđenje - istakao je Marinko Umičević, predsjednik Rukometnog saveza Republike Srpske.

Prvi čovjek Saveza imao je riječi hvale za ŽRK Knežopoljka koja je domaćin finalnog turnira.

- Prije svega želim da se zahvalim gospodinu Darku Banjcu koji je obavio veliki dio posla kako bi rukometna Kozarska Dubica i sam klub bili istinski domaćini završnog turnira Kupa Republike Srpske. Hvala i ostalima u ovom klubu, a istovremeno želim da se zahvalim i sudijskoj organizaciji jer će i ovog puta sudije besplatno suditi utakmice Kupa Srpske - dodao je Umičević.

Marinko Umičević se još osvrnuo na Kup Republike Srpske.

- Mi ćemo pokrenuti inicijativu da se sistemski riješi finansiranje Kup Republike Srpske. Do sada smo uglavnom sami snosili troškove, a u većini slučajeva iz sopstvenog džepa. Da nismo uveli novčane nagrade pitanje je da li bi klubovi mogli da učestvuju u ovom takmičenju. Nije lako obezbijediti novčana sredstva, i zato je neophodna pomoć društva, odnosno Ministarstava porodice, omladine i sporta, ali i predsjednika Republike Srpske - zaključio je Marinko Umičević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana