Ukrajinski džudisti na pripremama u Zvorniku

Srna
Ukrajinski džudisti na pripremama u Zvorniku

ZVORNIK - Sedam članova Džudo kluba “Siaultras” iz ukrajinskog grada Mikolajiva doputovalo je u Zvornik na dvodnevne pripreme sa džudistima zvorničkog “Srpskog sokola”, potvrdio je večeras predsjednik ovog sportskog kolektiva Dragan Božović.

Božović je rekao Srni da je “Srpski soko” prije par godina počeo saradnju sa ukrajinskim džudistima, ističući da postoje obostrana nastojanja da se ona i proširi.

“Na dvodnevne pripreme doputovalo je sedam ukrajinskih džudista poletaraca sa svojim trenerom Oleksandrom Majborodom, koji će biti gosti svojih vršnjaka u Zvorniku”, rekao je Božović.

On je najavio da će ukrajinski džudisti učestvovati na Međunarodnom turniru “Zvornik open”, koji će biti održan 14. i 15. maja i dodao da će u drugoj polovini godine zvornički džudisti biti gosti ovom ukrajinskog Džudo kluba “Siaultras”.

Božović, koji je i trener Džudo kluba “Srpski soko”, istakao je da Ukrajina ima izvanredan džudo sa vrhunskim rezultatima.

“Ukrajinski džudo klub osvajač je i evropskih medalja u mlađim uzrastima, što i nama odgovara za takmičenja, jer Džudo klub žSrpski sokož ima pet džudista koji su prvaci BiH”, rekao je Božović.

Božović je rekao da će treneri Džudo kluba “Srpski soko” Suzana Damjanović, Igor Kikić i Dragan Božović i džudisti trenirati i družiti se sa ukrajinskim gostima i njihovim rukovodstvom.

Majboroda je izrazio zadovoljstvo uslovima i prostorom za pripremne treninge sa kojima raspolažu zvornički džudisti.

On je zahvalio rukovodstvu Džudo kluba “Srpski soko” za doček i prijem, kao i organizaciji ovih priprema.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana