Uhapšen Oleksandar Usik! Svijet bruji o snimcima apsolutnog prvaka svijeta

Agencije
Uhapšen Oleksandar Usik! Svijet bruji o snimcima apsolutnog prvaka svijeta

Aktuelni "neosporni", apsolutni prvak sveta u boksu Oleksandr Usik uhapšen je na aerodromu u Krakovu.

Usik je u maju ove godine pobjedom nad Tajsonom Fjurijem postao prvi bokser u istoriji koji je objedinio četiri titule (WBC, WBO, WBA i IBO).

Vijest o hapšenju šokirala je planetu, posebno navijače ovog Ukrajinca, a podjelio ju je ukrajinski rvač Žan Belenjuk. Na društvenim mrežama se brzo pojavio i snimak hapšenja na kom se vidi bokser sa lisicama na rukama dok ga policija vodi.

Nije puno vremena prošlo od trenutka kada su snimci hapšenja dospeli u javnost do oglašavanja Usika, a sve je, kako on kaže, bio nesporazum.

"Dragi prijatelji. Nesporazum se dogodio, brzo je riješen. Hvala svima koji su se zabrinuli. Hvala ukrajinskim diplomatama na efikasnoj podršci. I poštovanje za poljsku policiju zbog obavljanja svojih obaveza", poručio je Oleksandr Usik.

A, zbog cijele situacije se javio i predsednik Ukrajine, Volodimir Zelenski.

"Razgovarao sam telefonom sa Aleksandrom Usikom nakon što je priveden. Bio sam razočaran ovakvim odnosom prema našem građaninu i šampionu. 

Naložio sam ministru spoljnih poslova Ukrajine Andriju Sibihu i ministru unutrašnjih poslova Ukrajine Igoru Klimenku da odmah razmotre sve detalje incidenta na aerodromu u Krakovu. Sada je sve u redu, naš šampion je pušten i više nije u pritvoru.

Na fotografiji je sa našim generalnim konzulom u Krakovu odmah nakon puštanja na slobodu", poručio je predsednik Ukrajine putem društvenih mreža.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana