Ugašen je simbol sicilijanskog fudbala: Katanija proglasila bankrot

GS
Foto: Printskrin

Posljednju utakmicu odigrao je popularni italijanski fudbalski klub Katanija, koji je izbačen iz Serije C nakon što je proglašen bankrot i ekipa nije uspjela naći investitora.

Kao i mnogi klubovi na Čizmi koji su proglasili bankrot, isto je zadesilo i simbol sicilijanskog fudbala

Katanija je proglasila bankrot i izbačena je iz Serije C nakon čega će morati krenuti od nule, kao drugi klub. Poseban je to udarac za fudbal na Siciliji pošto je u pitanju jedan od dva najveća fudbalska

Palermo i Katanija su činili veliko rivalstvo, a da li će se ubrzo sresti ponovo i pod kojim okolnostima, ostaje da se vidi u godinama koje dolaze.

I Palermo je zadesila ista sudbina prije dvije godine. Promijenjeno je ime, klupski grb i registracioni broj i krenuo je od amaterskog fudbača. Ista sudbina čeka i Kataniju.

"S velikim bolom moram potvrditi da je klub proglasio bankrot i ne može nastaviti takmičenje u Seriji C. Nisam želio da se suočavam s ovakvim situacijama", rekao je Frančesko Girelji, predsjednik Serije C.

Katanija je još krajem prošle godine proglasila bankrot, ali je imala rok da pronađe investitora. Kako se on nije pojavio, klub je sada ugašen.

Posljednji put u Seriji A Katanija je igrala 2014. godine. I van Italije je poznata po vatrenim navijačima i velikom broju pristalica koje daju dodatnu dimenziju svakoj utakmici Slonova, prenosi Kliks.

U elitnom rangu igrali su 17 sezona, vodili su ih Diego Simeone i Siniša Mihajlović. U tom dresu igrao je legendarni Enzo Bearzot po kojem se danas zove nagrada za najboljeg italijanskog trenera sezone. Sjećanje na posljednja lijepa vremena Katanije čuvaće Alehandro Papu Gomez, Đuzepe Maskara, Maksi Gomez i ostali popularni igrači ovog sicilijanskog kluba.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana