Učesnici EP ogorčeni na organizatore zbog velikih propusta: Na pomolu fijasko u Segedinu

Siniša Kotaraš
Učesnici EP ogorčeni na organizatore zbog velikih propusta: Na pomolu fijasko u Segedinu

SEGEDIN - Evropsko prvenstvo za rukometaše startovaće danas u Mađarskoj i Slovačkoj utakmicama prvog kola grupne faze takmičenja, a prema reakcijama članova selekcija koje će se u okviru grupe C boriti u Segedinu organizacija šampionata vrlo lako bi se mogla okarakterisati kao potpuni fijasko.

Prvi su pažnju na neka negativna događanja skrenuli iz reprezentacije Francuske, izrazivši čuđenje i nezadovoljstvo organizacijom ovog takmičenja koja ne poštuje nijedan propisani zdravstveni protokol kada je u pitanju zaštita od virusa korona.

- Bili smo zaprepašteni, da ne kažem šokirani, uslovima u hotelu. Pratili smo stroge protokole da ne bismo bili zaraženi virusom korona, a ovdje u hotelu niko od gostiju ne nosi masku. Bio sam šokiran kada sam vidio goste hotela kako idu na bezen u kupaćim kostimima, bez maski ili bilo koje druge zaštite. Nivo zdravstvenog protokola u najmanju ruku je nikakav - kategoričan je Nikola Karabatić, dok je selektor “galskih pijetlova” Gijom Žil kompletnu organizaciju nazvao neprihvatljivom.

Francuski mediji su objavili i da je upućena žalba EHF-u, a iz Evropske kuće rukometa su priznali grešku i obećali da će uraditi sve da ova situacija bude popravljena. Nakon ovakve reakcije Francuza oglasio se i selektor srpskih “orlova” Toni Đerona, koji je putem društvenih mreža objavio svoje viđenje ovog problema.

- Jednostavno, potpuno haotična organizacija Evropskog prvenstva! Gosti hotela koji nemaju veze sa rukometom šetaju se okolo bez maski i u istom su koridoru sa reprezentacijama. Nadalje, nema testova za sve timove pa se onda već zakazano testiranje čeka i to ne desetak ili petnaest minuta već mnogo, mnogo duže. I, šta će na kraju biti rezultat svega toga? Neki igrači su se, naravno, zarazili zbog toga i onda se postavlja logično pitanje kako mi da igramo - zapitao se srpski selektor!

A da je Đerona bio u pravu pokazalo se već na prvom testiranju “orlova” po dolasku u Segedin. Naime, pozitivan nalaz na PCR testu imao je Đorđe Đekić, koji je, iako u dobrom opštem stanju i bez simptoma, izolovan i slijedi mu petodnevni karantin. To znači da neće biti na raspolaganju selektoru Đeroni za prvu fazu takmičenja.

“Orlovima” se naknadno pridružio Stevan Sretenović, koji će sada imati priliku da zaigra već na primjernom meču protiv selekcije Ukrajine.

Raspored

Prvog takmičarskog dana biće odigrano devet utakmica grupne faze. U terminu od 18 časova sastaće se: Rusija - Litvanija (Košice, grupa F), Srbija - Ukrajina (Segedin, C), Slovenija - Sjeverna Makedonija (Debrecin, A), Španija - Češka (Bratislava, E). Od 20.30 časova na programu je još pet mečeva: Hrvatska - Francuska (Segedin, C), Danska - Crna Gora (Debrecin, A), Mađarska - Holandija (Budimpešta, B), Norveška - Slovačka (Košice, F), Švedska - BiH (Bratislava, E).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana