Ubjedljiva pobjeda Čelsija nad Barnlijem

GS
Foto: AP

Fudbaleri Čelsija pobijedili su Barnli sa 4:0 (0:0) u gostima u 27. kolu Premijer lige i sada su treći sa 53 boda, šest više i utakmicu manje od Mančester junajteda.

Poslije dvije uzastopne pobjede, Barnli je izgubio, i 18. je sa 21 bodom.

Čelsi je razočarao u prvom poluvremenu, priprjetio je jedino preko Džejmsa i Ridigera, a domaći su u dva navrata bili blizu golu. Jednom je Tijago Silva izbacio loptu s gol-linije, što je treći put u sezoni da 37-godišnji Brazilac to čini.

U 30. minutu Mendi je napravio veliku grešku lošim boksovanjem, ali sa šest-sedam metara Meknil ne pogađa nebranjenu mrežu, već šalje loptu preko gola.

Početkom drugog poluvremena probuđeni Čelsi je rešio pitanje pobednika. Prvo je mrežu zatresao Ris Džejms u 47. minutu. Čaloba mu je dodao loptu, Džejms je iskosa sa desne strane u kaznenom prostoru napravio dve sjajne varke pre nego što je po zemlji zakucao loptu u suprotnu malu mrežu.

Pet minuta kasnije Maunt je izvanredno centrirao sa desne strane, a Kai Haverc je na drugoj strani glavom pogodio gol. U 54. minutu, još jedna prava akcija Čelsija po desnoj strani – Džejms je ubacio loptu sa desne strane po zemlji, a opet je na pravom mestu Haverc, sa dva-tri metra ugurava loptu u mrežu za svoj četvrti premijerligaški gol u sezoni.

Malo je Tuhelov tim spustio ritam, ali je došao do četvrtog gola u 69. minutu posle užasne reakcije Tarkovskog – kapiten Barnlija je dodao loptu do Kristijana Pulišića, koji je sa tri metra zakucava u gol.

Do kraja su Plavci lagano priveli meč kraju, prenosi Sport klub.

Ostali rezultati: 

Lester- Lids 1-0
Aston Vila- Sautempton 4-0
Njukastl- Brajton 2-1
Norič- Brentford 1-3
Vulverhempton- Kristal Palas 0-2

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana