U Slogi prezadovoljni poslije remija protiv Borca: Bod koji će biti upisan u istoriju

Darko Pašagić
U Slogi prezadovoljni poslije remija protiv Borca: Bod koji će biti upisan u istoriju

DOBOJ - U redovima Sloge prezadovoljni su poslije osvojenog boda u duelu protiv Borca na premijerligaškoj premijeri. Ovaj bod sigurno dobija na težini, jer mnogi Banjalučane smatraju jednim od najvećih favorita prvenstva.

Uz sve to, poslije samo 16 minuta debitantske utakmice izabranici Zorana Ćurguza imali su dva gola zaostatka i malo je ko vjerovao u tim trenucima da Dobojlije mogu do boda, jer je sve mirisalo na ubjedljiv trijumf “crveno-plavih”. Borac je poveo već u petom minutu golom Aleksandra Vojnovića, da bi u 16. Dejan Meleg poslije odlično izvedenog slobodnog udarca udvostručio prednost svog tima. Međutim, golovima Uglješe Stevanovića u 60. i Aleksandra Milakovića u 62. minutu Sloga je stigla do velikog remija.

- Bili smo loši u prvom dijelu i tačno se vidio taj nedostatak premijerligaških utakmica, odnosno neiskustvo većine naših igrača u ovom rangu takmičenja. Uz sve to, Borac je veoma brzo postigao dva gola i bili smo svjesni da ćemo se veoma teško vratiti. Na sreću trener Ćurguz nas je na poluvremenu dobro razmrdao oštrim kritikama. U nastavku meča smo pomjerili linije tima i to kao da je iznenadilo fudbalere Borca. Posrećilo nam se i da veoma brzo postignemo dva gola i rival poslije toga kao da nije imao snage da učini nešto više. Sigurno da je ovo veliki rezultat za sve nas. On će ostati upisan zlatnim slovima u klupskim knjigama, ali bod nam neće ništa vrijedjeti, ako ga ne ovjerimo u sljedećem kolu kada smo domaćini, ponovo u Modriči protiv Leotara. Trebinjci su sigurno mnogo lakši protivnik od Borca i to moramo iskoristiti - rekao je Milaković.

Ćurguz je pohvalio igru svojih fudbalera, pogotovo u nastavku meča.

- Čestitam im na igri u drugom poluvremenu i na istorijskom bodu osvojenom u Premijer ligi. Prvo poluvrijeme nismo bili dobri, bili smo stegnuti, pritisak prve utakmice je bio preveliki. Koliko god smo radili, nismo uspjeli igračima približili šta će se desiti na terenu. Dva gola smo primili iz dva prekida. Na poluvremenu smo napravili promjene, dogovorili smo se da igramo čvršće, agresivnije, protočnije, a uz sve to bilo je i dosta galame sa moje strane u svlačionici - rekao je Ćurguz.

U drugom poluvremenu kao da je na teren izašla potpuno druga ekipa dobojskog premijerligaša.

- Tih 45 minuta je pravi “reper” kako treba da igramo u narednim utakmicama. Odigrali smo mnogo hrabrije, izašli smo više prema protivniku i to je veoma brzo urodilo plodom sa dva gola. Sigurno da će nam ovaj bod biti veliko ohrabrenje za nastavak sezone, a naročito za naredni susret protiv Leotara. Trebinjci su u rangu sa nama, ali ne smije se zaboraviti da su odigrali odlično na premijeri i uzeli bod Željezničaru na “Grbavici”. Vjerujem da će ponovo kao i protiv Borca uz nas biti mnogo Dobojlija, kojima bih zahvalio na velikoj podršci i u trenucima kada smo imali dva gola “minusa” - dodao je Ćurguz.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana