U Slaviji se spremaju za plej-of Regionalne bokserske lige: Tek poslije polufinala razmišljaćemo o tituli

Darko Pašagić
Foto: GS

BANjALUKA – Bokseri Slavije potpuno spremno dočekaće plej-of Regionalne lige bivše Jugoslavije, koji će se od 23. do 25. juna održati u Novom Pazaru.

U ligaškom dijelu sezone Banjalučani su u konkurenciji 10 kluba po mnogima neočekivano osvojili treće mjesto i tako obezbjedili mjesto na završnom turniru. Njihov protivnik u polufinalu biće Sombor, koji je poslije ligaškog dijela bio na drugoj poziciji, dok će o drugom finalisti u međusobnom okršaju odlučiti Novi Pazar, koji je bio najbolji poslije ligaškog djela i četvrtoplasirana Loznica.

- Slavija je godinama bila sinonim ne samo Banjaluke, već i bivše Jugoslavije, ali je posljednjih godina bila u teškoj situaciji i nalazila se praktično pred gašenjem. Željeli smo da stvari pokrenemo nabolje i prihvatili smo da učestvujemo u regionalnom takmičenju, a u prva dva kola smo bili domaćini. Baš tada smo iznenadili mnoge i poslije toga zasjeli na prvo mjesto. I u nastavku ligaške sezone smo pokazali da imamo dobre boksere i na kraju smo bili treći. Sada želimo da napravimo dodatni iskorak i da pokušamo doći do titule, mada ćemo biti oslabljeni. Naime, zbog nastupa na evropskim igrama u Poljskoj u ekipi neće biti Lea Cvitanovića, Alena Rahimića i Juraja Solde – naglasio je direktor Slavije Dalibor Petković.

Šef stručnog štaba Slavije Vladan Kljajić je rekao da je ekipa spremna za sva iskušenja koja ih očekuju u Novom Pazaru i da ćemo pokušati da ostvare ne samo pobjedu u polufinalu, već i da dođu do titule.

- Jasno je pred početak plej-ofa da Novi Pazar ima najbolju ekipu u kojoj je pet, šest reprezentativaca Srbije i da su oni najveći favorit pred završni turnir. Što se tiče Sombora sa kojim ćemo se sastati u polufinalu radi se o ekipi, koja je prilično istog kvaliteta kao i naša. Sada sam razmišljamo o njima, a tek kada ih pobijedimo mislićemo o finalnom okršaju i osvajanju prvog mjesta. I sam plasman u plej-of je veliki uspjeh za nas, ali sam siguran da se na ovom nećemo zaustaviti. Iako smo oslabljeni u polufinalu našli smo adekvatne alternative u svim težinskim kategorijama i očekujem da u Novom Pazaru osvjetlamo obraz banjalučkog boksa – istakao je Kljajić.

Težak put

Sportski direktor Slavije Igor Savičić je istakao da su Banjalučani u posljednjih sedam, osam mjeseci prošli zahtjevan i težak put, ali da je to ojačalo sve klupske strukture.

- Bila je veoma teška situacija, ali je sada znatno bolje. Svi u klubu funkcionišema kao jedan, vlada prava drugarska atmosfera. Očekujem da se pokažemo u pravom svjetlu u Novom Pazaru, ali ako ove godine ne osvojimo titulu to nas neće demoralisati. Samo će nas još više ojačati i sigurno je da ćemo naredne sezone ponovo jurišati na sam vrh regionalnog takmičenja – naglasio je Savičić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana