U Rudar Prijedoru odlučni da zadrže ekipu iz jesenjeg dijela: Odlasci mogući uz visoka obeštećenja

Darko Pašagić
U Rudar Prijedoru odlučni da zadrže ekipu iz jesenjeg dijela: Odlasci mogući uz visoka obeštećenja

PRIJEDOR - Iako se ovih dana povezuju sa prelaskom u druge sredine Žozef Amoa, Klarismario Santos Rodrigez, Jovan Vladimir Pavlović, Rijad Sadiku i u proljećnim bitkama nosiće dres Rudar Prijedora.

Za Amou je zagrizao Zrinjski, Santosa želi Velež, za Pavlovića se interesuje Borac, dok Sadikua hoće pola Premijer lige, ali od njihovog odlaska bar za sada neće biti ništa, jer svi imaju ugovore sa Prijedorčanima do narednog ljeta, a Sadiku i do ljeta 2023. godine.

- Dosta igrača ovih dana je na meti drugih klubova, ali za zainteresovane strane jedini problem je što su pod ugovorom i što mogu otići samo ako dobro “odriješe kesu”. To važi i za njihove menadžere, jer pomenuti igrači su bili nosioci igre ove jeseni i sigurno je da bi bez njih ekipa na proljeće teško izborila opstanak. Ako se kojim slučajem desi da ipak odu, sigurno je da će tada Rudar Prijedor dobro zaraditi - naglasio je izvor blizak “Glasu Srpske”, koji je želio ostati anoniman.

Po njegovim riječima mnogo stvari biće poznato u narednim danima, odnosno tokom naredne sedmice.

- Čekaju se rezultati prijevremenih izbora za gradonačelnika Prijedora, jer od toga će mnogo stvari zavisiti i u klubu. Kao što je poznato predsjednik Rudar Prijedora Darko Milunović je podnio ostavku krajem septembra i ovo mjesto od tada je upražnjeno. Sigurno je da će čim novi gradonačelnik bude ustoličen biti zakazana Skupština kluba i na njoj će biti izabrano novo rukovodstvo, ali i određene smjernice za nastavak sezone - nastavio je naš izvor.

Planirano je ako sve bude u redu da u zimskom roku bude angažovano nekoliko fudbalera, koji bi uz postojeći igrački kadar obezbijedili opstanak.

- Klub jednostavno ne bi sebi smio da dozvoli taj luksuz da se ponovo vrati među prvoligaše Srpske. Zato vjerujem da će svi oni koji vole Rudar Prijedor biti ove zime uz klub koji će se tokom pauze još pojačati, odnosno dovesti nekoliko iskusnijih fudbalera. Vjerujem da će tako i biti, a da li će to biti dovoljno za opstanak, vidjećemo pogotovo što poslije prvog dijela sezone ekipa ne zaostaje za ostalim rivalima koji su u sličnoj poziciji - dodao je naš izvor.

Tešić

Sezonu na klupi “rudara” započeo je hrvatski stručnjak Nikica Milenković, koji je smijenjen poslije 12. kola, a na njegovo mjesto je postavljen mladi stručnjak Marko Tešić.

- Rudar Prijedor je u finišu jeseni imao veoma težak raspored, a u nekim mečevima je nezasluženo ostao bez bodova, odnosno primao je golove u samom finišu meča. Tešić je u sedam mečeva osvojio četiri boda i da li će mu to biti dovoljno da ostane na klupi vidjećemo, mada mislim da će i u nastavku sezone on biti šef stručnog štaba - rekao je naš izvor.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana