U RK Borac ogorčeni odlukom Okružnog suda da odbaci žalbu u borbi za prostorije

 Dušan Repija
U RK Borac ogorčeni odlukom Okružnog suda da odbaci žalbu u borbi za prostorije

BANjALUKA - Čelnici Rukometnog kluba Borac ogorčeni su odlukom Okružnog suda u Banjaluci koji je odbio žalbu bivšeg evropskog šampiona u borbi za prostorije koje su u njegovom vlasništvu od 1984. godine, a koje je sredinom prošle godine pokušalo da kupi fizičko lice lice.

Iz Gospodske navode da je atraktivni prostor u Srpskoj ulici broj četiri u kojem se trenutno nalazi “Mek tir pab” na meti Nebojše Torbice, koji kako kažu, pokušava da otme prostor koji je od njegove izgradnje do danas u vlasništvu kluba. Navode da su sve upotrebne i građevinske dozvole glasile na klub i nije im jasno kako je Okružni sud donio odluku u kojoj se odbacuje žalba RK Borac kao lica neovlašćenog za žalbu po pitanju tog predmeta.

- Sramno je da je RK Borac m:tel, po istom predmetu, predao tužbu prije sedam mjeseci nadležnom sudu, ali da ona još nije došla na red. S druge strane privatno lice, sa kojim smo u sporu, tužbu je predalo prije tri mjeseca, a ona je, gle čuda, završena krajem 2022. godine. Takođe, sudija je odbacio žalbu Borca m:tel kao neovlašćenog lica, iako se prostor nalazi na istoj parceli na kojoj se nalazi i objekat koji je kupilo privatno lice, a što se vidi iz svih dokaza priloženih sudu (parcela 3662 KO7). Postavlja se pitanje, koliko je drugih sporova, među kojima je i tužba našeg kluba, preskočeno prilikom uzimanja ovog predmeta i kako je moguće da se predmet ove vrste završi meritorno - pitaju se u Borcu.

Napominju da su ogorčeni na rad Tužilaštva, jer su u maju 2022. godine podnijeli sve pravne radnje sa jasnim dokazima o kriminalu, krenuvši od samog postupka prodaje do notarske kancelarije, koja je bila angažovana u ovom procesu.

- Iako smo se obratili svim relevantnim institucijama, jedino smo povratnu informaciju dobili od Državne agencije za istrage i zaštitu SIPA. Postavlja se i pitanje, ako privatno lice koje na nezakonit način pokušava da otme prostorije završi jedan predmet na sudu u rekordnom roku i mimo svake sudske prakse, a evropski šampion nakon sedam mjeseci nema nikakvu povratnu informaciju od nadležnih institucija, da li to znači da je našim institucijama važniji pojedinac ili rukometni velikan, klub koji u svojim redovima ima više 250 članova, od kojih niko ne plaća članarinu - naveli su u saopštenju uz napomenu da nastavljaju borbu za vlastite prostorije.

Torbica bez komentara

Kupac prostora Nebojša Torbica je u kratkom razgovoru za “Glas Srpske” poslije konsultacije sa advokatima poručio da nema namjeru da ogovara na optužbe te je redakciji dostavio odluku Okružnog suda u kojoj stoji da je odbijena žalba RK Borac.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana