U redovima Sloge svjesni nedostataka, ali upozoravaju: Bodove odnijeli pritisak i boljke

Dušan Repija
U redovima Sloge svjesni nedostataka, ali upozoravaju: Bodove odnijeli pritisak i boljke

DOBOJ - Sjajno otvaranje utakmice nije bilo dovoljno rukometašima Sloge da se neporaženi vrate iz Gračanice (23:29) pa je trener Miljan Stanić doživio prvi poraz od dolaska na klupu Dobojlija.

Stručnjak iz Srbije koji je prije dvadesetak godina nosio dres Sloge nije zadovoljan padom svoje ekipe, iako ističe da su pritisak klupe domaćih, tribina i promijenjen kriterijum suđenja kumovali porazu. Njegov tim poveo je sa 9:1, ali je za samo nekoliko minuta izgubio veliku prednost pa je meč otišao u “jednosmjernu ulicu”. Problem je što se sličan scenario Dobojlijama dešavao već nekoliko puta. dok je trener bio Dejan Vasilić.

- Očigledno je da postoji mentalna barijera koju moramo što prije da probijemo. Ipak, postoje i opravdani razlozi pada u Gračanici. Igrali smo sjajno, odbrana i golman bili odlični, a onda se desio neverovatan pritisak domaćih. Kriterijum se totalno promenio, a naš gotovo svaki start sankcionisan sa dva minuta isključenja. Smanjena nam je rotacija, koncentracija je pala i bukvalno smo nestali sa terena - rekao je Stanić.

O dešavanjima se oglasio i klub navodeći da nije primjeren način na koji su se ponašali trener Gračanice Damir Doborac i član UO RS BiH Nedim Musić.

- Psovke i ulasci u teren bez sankcija okrenuli su utakmicu u totalno drugi smjer. Očigledno je to i nama pouka kako da se ponašamo kada neko dolazi kod nas u goste. Voljeli bismo čestitati na sportskoj pobjedi, ali ovoga puta to nećemo uraditi. Vratićemo istom mjerom u Doboju - navedeno je na službenoj stranici Sloge.

Dobojlije nemaju mnogo vremena za odmor, pošto već sutra dolaze na noge velikom rivalu Borcu.

- Sećam se utakmica sa borcem još dok sam nosio dres Sloge. Znam šta nas čeka, ovakve utakmice uvek su tesne pa verujem da će i ovaj put biti zanimljivo. Moramo da zaboravimo šta se desilo, baš kao da smo i u prve tri utakmice od mog dolaska osvojili šest bodova te da nastavimo da radimo ozbiljno - rekao je Stanić.

Stručnjak koji je radio u Kikindi i Jugoviću te više izraelskih klubova kaže da je zadovoljan onim što je zatekao u gradu na tri rijeke.

- Ekipa je fizički dobro pripremljena, imamo dosta mladih igrača, pre svih Dušana Miličevića i Danila Ristića koji uz pravilan razvoj mogu da budu sjajni igrači. Tu su i ostali momci, a da bismo bili dosta bolji nedostaju dvojica kojim bismo raširili roster i dobili mogućnost da igramo u istom ritmu ceo meč. Primarni zadatak je da što pre obezbedimo beg iz opasne zone, jer ove sezone ispada pet ekipa - zaključio je Stanić.

Dvorana veliki problem

Rukometaši Sloge već su četvrtu sezonu podstanari u Osječanima gdje svakodnevno treniraju i igraju domaće mečeve, jer dvorana u Doboju nije završena. Veliko je to opterećenje za klupsku kasu, jer mjesečni izdaci za prevoz iznose između 15 i 20.000 maraka. Posebno je nezgodno organizovati treninge za mlađe kategorije koje su dolaskom hladnijeg vremena obustavile rad na Stadionu sportskih igara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana