U nedjelju finale Kupa BiH za odbojkašice: Bimal brani trofej, BL Volej napada

Dejan Kondić
U nedjelju finale Kupa BiH za odbojkašice: Bimal brani trofej, BL Volej napada

BRČKO - Odbojkašice Bimal Jedinstva i Banjaluka Voleja u nedjelju od 18 časova u dvorani brčanske Gimnazije igraju finalni meč Kupa BiH.

Biće ovo repriza prošlogodišnjeg finala koje je na istom mjestu pripalo brčanskim “princezama” maksimalnim rezultatom 3:0. Domaći sastav pokušaće da dođe do 14. trofeja namijenjenog najboljoj ekipi u najmasovnijem takmičenju. Trener Bimal Jedinstva Radmila Marković za “Glas Srpske” ističe da je svjesna da je ovo samo prvi u nizu duela koje će njena ekipa i Banjalučanke odigrati u završnici sezone.

- Igraćemo sigurno nekoliko duela protiv Voleja, ali moja ekipa je ove nedjelje fokusirana samo na finale Kupa BiH, koje igramo na našem terenu. Ekipu iz Banjaluke poznajemo veoma dobro, uspjeli smo da ih dobijemo  tri puta ove sezone. Međutim, svjesni smo da ukoliko želimo da trofej zadržimo u Brčkom, moramo odigrati na visokom nivou, ne potcjenjujući protivnika, bez obzira na prethodne međusobne duele. Vjerujem u svoj tim, vrijedno smo trenirali, ući ćemo spremni u predstojeći susret i nadam se da ćemo osvojiti 14. titulu pobjednika Kupa BiH - rekla je Markovićeva.

Poslije duže vremena Bimal Jedinstvo nije lider pred plej-of, međutim, Radmilu Marković i njene izabranice to ne opterećuje.

- Regularni dio prvenstva završili smo na drugom mjestu, s bodom zaostatka iza Gacka. To je jedina ekipa koja nas je dobila u dva navrata ove sezone. Međutim, to nas ne obeshrabruje, jer smo u polufinalu Kupa Republike Srpske, uspjeli da trijumfujemo na njihovom terenu - dodala je Markovićeva.

Na drugoj strani Banjalučanke sanjaju revanš i da u svoje vitrine donesu prvi pehar Kupa. Jedan od glavnih aduta trenera Davora Gambirože u nedjelju biće Sara Marković. Pouzdani srednji bloker u izjavi za “Glas Srpske” naglašava da njene saigračice i nju očekuje jako veliki izazov protiv domaćina.

- Očekujemo kao i uvijek tešku utakmicu pogotovo kad igramo s ekipom Bimal Jedinstva. One možda nisu, kao što smo mi navikle prve na tabeli, ali to ništa ne znači. Uvijek su spremne i opasne na svim pozicijama. Dobro su uigrane i uvijek idu na pobjedu. Što se nas tiče daćemo sve od sebe da napravimo što bolji rezultat. Nekad je potrebno imati i malo sportske sreće, a nadamo se da će ovaj put ona biti na našoj strani i da ćemo donijeti trofej u Banjaluku - istakla je Markovićeva.

S. Marković: Možemo bolje od trećeg mjesta

Odbojkašice BL Voleja na trećoj poziciji završile su regularni dio šampionata. Sara Marković priznaje u njenoj ekipi nisu najzadovoljniji tim ishodom.

- Nismo baš zadovoljni, sigurno zaslužujemo i možemo mnogo bolje. Start sezone nije bio najbolji, izgubili smo bitne bodove i to je doprinijelo da završimo na trećem mjestu. Na nama je da ovu sezonu pobjednički privedemo kraju i završimo na što boljoj poziciji - rekla je Markovićeva.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana