Oduševljenje u FK Sloga i Doboju: Pokazaćemo da smo zasluženo u eliti

Darko Pašagić
Oduševljenje u FK Sloga i Doboju: Pokazaćemo da smo zasluženo u eliti

DOBOJ - Vijest da će fudbaleri Sloge u narednoj sezoni igrati u Premijer ligi primljena je sa oduševljenjem na stadionu “Luke”, ali i u cijelom Doboju.

Iako je već desetak posljednjih dana bilo izvjesno da će tako i biti, čekala se ipak zvanična potvrda, što potvrđuju i riječi šefa stručnog štaba Dobojlija Zorana Ćurguza.

- Sigurno da nam je svima veoma drago što smo postali premijerligaši. Istina bilo bi ljepše da smo u elitu BiH ušli kao šampioni, ali o odluci da igramo u eliti nema ko šta da zamjeri. Doboj, kao grad i Sloga, kao klub su to zaslužili i pokazaćemo da smo se zasluženo našli u probranom društvu - rekao je Ćurguz.

Iščekujući zeleno svjetlo Izvršnog odbora Fudbalskog saveza Republike Srpske Dobojlije su prije tri dana počele pripreme.

- Kada se sve pogleda, već smo zakasnili sa početkom rada, jer prvenstvo počinje 16. jula. Ono što je najvažnije već smo obavili nekoliko treninga i poznat je i plan priprema. Već u petak igramo kontrolni meč protiv Tuzla sitija, pokušaćemo da se dogovorimo i o susretu sa Sarajevom. Krajem mjeseca planirano je da odemo na desetodnevne pripreme na Zlatibor, gdje bismo odigrali dvije ili tri utakmice - nastavio je Ćurguz.

Igrački kadar u odnosu na prošlu sezonu biće znatno promijenjen. Sa šest igrača iz prošle sezone nije postignut dogovor o nastavku saradnje i oni su napustili “Luke”. To su Stefan Janjić, David Hrubik, David Knežević, Vanja Knežević, Haris Džaferović i Goran Šujić.

- U naše redove stiglo je već pet novajlija. David Čolić je došao iz Leotara, dok je Leo Janković stigao iz Posušja. Naš novi član je najbolji strijelac Prve lige Republike Srpske iz prošle sezone Aleksandar Žižak, a sa njim iz Ljubića je stigao i Stefan Radaković. Pojačali smo se i sa nekadašnjim fudbalerom Željezničar Sport tima, a potom Radničkog iz Kragujevca Milanom Milanovićem, momkom koji ima iskustvo igranja u Seriji A - istakao je Ćurguz.

Iskusni stručnjak je naglasio da tu nije kraj pojačanjima.

- Objektivno da bismo napravili ekipu koja će biti toliko, koliko konkurentna moramo dovesti još četiri pet fudbalera. Riječ je o krilnim igračima, napadaču i jednom veznom fudbaleru. Pokušaćemo da i njih dovedemo u Doboj do kraja sedmice i da tako svi zajedno radimo na sklapanju dobitne kombinacije za premijerligaško društvo - dodao je Ćurguz.

Stadion

Šef stručnog štaba Sloge Zoran Ćurguz je rekao da bi bilo idealno da Dobojlije u prva dva kola budu gosti.

- To bi nam omogućilo još tri dodatne sedmice da završimo sve poslove koje smo započeli na stadionu “Luke”. U toku je izgradnja klupske zgrade sa svim potrebnim pratećim objektima za ovaj rang takmičenja. Renoviraju tribinu, postavljaju nove stolice, uskoro počinje i postavljanje krova, ali i izgradnja svečane lože sa 30 mjesta. U prvoj sezoni nemamo obavezu, imamo reflektore, ali vjerujem da će i to biti veoma brzo u procesu realizacije - rekao je Ćurguz.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana