U dobojskom klubu nisu u potpunosti zadovoljni sezonom: Lošiji plasman zbog povreda

Darko Dragičević
Foto: Agencije

DOBOJ - Iza rukometaša Sloge je izuzetno naporna sezona u kojoj su na kraju igrali finale Kupa Republike Srpske, dok su u prvenstvu BiH završili na devetoj poziciji.

Trener Dejan Vasilić ističe da nije u potpunosti zadovoljan sezonom.Ekipa je imala velikih problema s povredama koje su i te kako uticale na partije i smanjile su širinu u igračkom kadru.

Naravno, ne treba zaboraviti ni činjenicu da je ekipa gotovo kompletnu sezonu bila „podstanar” u Osječanima, te da je bila prinuđena da putuje na svaki trening i utakmicu.

.- Na početku sezone smo imali cilj da budemo u gornjem dijelu tabele prvenstva, tako da nisam  u potpunosti zadovoljan. Ipak, postoje objektivni razlozi za slabiji plasman. Osim činjenice da smo trenirali i veći dio mečeva igrali u Osječanima, imali smo velikih problema s povredama i to je izbacilo ekipu iz ritma. Imali smo malu krizu zbog smanjene rotacije, ali smo na kraju izborili opstanak - rekao je trener Dejan Vasilić.

Sloga je tokom sezone ostajala bez ključnih igrača, tako da su van stroja bili Bojan Tulendić, Stanko Stanković, Danilo Ristić, Vladan Marković, dok je i golman Milutin Bogdanović propustio mečeve zbog smrtnog slučaja. Ipak, ekipa je pokazala kvalitet i na finalnom turniru Kupa Republike Srpske.

- Mene raduje što je ova ekipa pokazala karakter i da se nikad ne predaje. Uspjeli smo nadoknaditi minus pet u finišu prvog polufinala protiv Leotara koji je evropska ekipa. Zatim smo imali sreće kod sedmeraca. Ristić je već u tom duelu zaradio povredu, ali je želio da igra finale. Protiv Borca smo se sjajno držali. Bili smo u igri do polovine drugog dijela, kad se osjetio umor zbog kratke rotacije i isključenja Ristića - dodao je Vasilić.

Ipak, u Doboju imaju razloga za zadovoljstvo. I ove sezone su afirmisali nekoliko mladih igrača. Nemanja Peštić je prošle sezone prešao u Partizan, a ove je svoju šansu iskoristio Dario Đenadija.

- Pokazalo se da smo dobra sredina za afirmaciju mladih igrača. Peštić je nakon sezone u Slogi otišao u Partizan, a sad je dobio i poziv za reprezentaciju BiH. Ove sezone je, posebno u drugom dijelu, „eksplodirao” Dario Đenadija. 

Sjajne partije su mu donijele poziv u olimpijski tim Srbije. Zaista je sve zaslužio jer je riječ o odličnom momku i vrhunskom rukometašu. Šansu su dobili i naši momci Vladan Marković i Nikola Stjepanović koji su pokazali da na njih možemo da računamo u budućnosti - istakao je trener Vasilić.

Zagreb želi Đenadiju

U Rukometnom klubu Zagreb pomno prate sve talente iz BiH. Tako im je nakon Miloša Kosa veoma interesantan i Dario Đenadija, novi član olimpijske reprezentacije Srbije.

U Zagrebu su zainteresovani da mladog beka dovedu već u narednom prelaznom roku i tako dobiju igrača za budućnost. Sjajne partije u tek završenoj sezoni su najbolja preporuka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana