U brčanskom Jedinstvu se pripremaju za Prvu ligu: Poraz u prvoj provjeri

D. P.
U brčanskom Jedinstvu se pripremaju za Prvu ligu: Poraz u prvoj provjeri

Brčko - Povratnik u prvoligaško društvo Jedinstvo u prvoj kontrolnoj utakmici poražen je od federalnog drugoligaša Bosne iz Mionice sa 1:3, a strijelac jedinog gola za Brčake bio je Arnel Kadrić.

- Prva je utakmica i rezultat bio je u drugom planu, ali naravno niko ne voli da izgubi. Bila je ovo prilika da vidimo koliko igrači mogu poslije sedam dana napornog rada, pogotovo da na djelu vidimo desetak fudbalera, koji su na probi - naglasio je trener Jedinstva Ninoslav Mirić.

Već sutra Jedinstvo će igrati drugi kontrolni meč, ovog puta u Janji protiv Podrinja.

- Poslije toga ćemo igrati sa Seonom, zatim sa Orašjem i Gradinom iz Srebrenika, a protivnik u generalnoj provjeri najvjerovatnije će nam biti Alfa Modriča. Moramo dobro da se spremimo, jer na početku prvenstva imamo jako težak raspored. Međutim, nikog se ne bojimo i siguran sam da se sa u duelima sa Jedinstvom niko neće naigrati - nastavio je Mirić, koji u prvenstvu neće moći da vodi ekipu, jer ne posjeduje odgovarajuću licencu, a na njegovom mjestu biće Vidoje Zarić.

Ekipu je napustio samo štoper Jovan Svitlica, koji je postao član Omladinca iz Potočara.

- Raduje me što je na okupu ostala ekipa iz prošle sezone, a najviše nam nedostaju dva štopera. To znači da ću se morati ponekad naći na terenu - istakao je Mirić, koji je prošle sezone bio u dvostrukoj ulozi, i kao trener i kao igrač.

Fudbaleri Jedinstva na svom stadionu neće moći igrati prvoligaške mečeve, ali je već pronađeno alternativno rješenje.

- Kao domaćini nastupićemo na terenu Lokomotive iz Brčkog, koje se nalazi u blizini željezničke stanice. Ovaj stadion ispunjava sve uslove i već je dobio potrebnu dozvolu iz Fudbalskog saveza Republike Srpske - dodao je Mirić.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana