RK Borac: Nema popusta za bivšeg trenera, u Boriku se mi pitamo

Darko Dragičević
Foto: D.Dragičević

BANjALUKA - Rukometaši Borca u derbiju 8. kola prvenstva BiH dočekuju Slobodu (17 časova), koju vodi bivši trener i igrač banjalučkog kluba Mirko Mikić.

Tuzlaci nakon lošeg starta igraju sve bolje tako da u Borik dolaze da nastave uspješnu seriju. U duelu protiv Čelika trener Mirko Mikić je odmorio nekoliko igrača, ali u Borcu ističu da žele ovjeriti pobjedu sa gostovanja protiv Sloge.

– Imali su više vremena za odmor, ali ni naše gostovanje u Doboju nije bilo daleko. Mislim da to neće biti prevaga. Mi se pitamo u Boriku i nema sumnje da ćemo ići na pobjedu. Dosta nam znači pobjeda koju smo ostvarili u Doboju, probili smo led na gostovanjima . Nema ekipe koja će otići tamo i naigrati se rukometa, tako da nam je taj trijumf bio vrlo bitan za samopouzdanje – rekao je Nikola Ivanović, bek Borca

Jan Sivka vjeruje da njegov tim može da napravi kvalitetan rezultat.

– Mislim da smo se dobro pripremili za utakmicu, dobro smo radili na treninzima, tako da idemo na pobjedu i mislimo samo na osvajanje dva boda– rekao je Sivka.

Rukometaš iz Slovenije je zatim uporedio i dva prvenstva u kojima je igrao.

– Nema velike razlike u samoj igri. Ovdje je dosta teže uzeti bodove na gostovanjima. Ekipe imaju jak domaći parket, veliku podšrku navijača i to je ono što mi se zaista sviđa u odnosu na Sloveniju jer je izazovno igrati u takvim atmosferama, rekao je krilni igrač.

U Banjaluku se vraća Mirko Mikić, koji je gotovo čitavu karijeru proveo u Borcu, a sad će biti na suprotnoj strani , pa je novinare interesovalo da li će dobiti poklon od bivšeg kluba.

– Poklon će biti dva boda za Borac – uz osmijeh je rekao Damir Hasanović, sportski direktor, a onda je nastavio u ozbiljnom tomu - Sloboda je direktni konkureat u borbi za vrh Uložili su novac doveli kvalitetnog trenera i igrače i nakon lošijeg starta su digli formu, tako da očekujem dobru utakmicu. Mi se uvijek koncentrišemo na našu igru, ko god da je protivnik. To što oni najavljuju da će ići na pobjedu je sportski. Liga je takva da svako svakoga može da pobijedi. Lično imam veliko poštovanje prema Mikiću koji je mnogo uradio za ovaj klub i kao igrač i kao direktor i kao trener, i samo tokom 60 minuta meča bićemo rivali.

Drugi derbi se igra u Trebinju gdje će Leotar da ugosti dobojski Slogu (17 časova)

-Očekuje nas izuzetno tešak meč, jer je Sloga kvalitetan protivnik i sigurno je da se neće predati na gostovanju. Ipak uz podršku naših navijača nadam se najboljem i pobjedi- istakao je Pavao Pavičić, rukometaš Leotara.

Parovi: 17. časova: Borac – Sloboda, Leotar – Sloboda, subota: 17.30 Čapljina – Izviđač, 18. Čelik –Konjuh, Gračanica – Goražde , 19. Hercegovina – Maglaj, nedjelja: 19. 00 Krivaja –Vogošća.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana