U Borcu imaju jasnu ideju pred revanš u Kupu BiH protiv Tuzla sitija (16): Kalkulacija nema, pobjedom u polufinale

Dejan Marić
U Borcu imaju jasnu ideju pred revanš u Kupu BiH protiv Tuzla sitija (16): Kalkulacija nema, pobjedom u polufinale

BANjALUKA - Po drugi put ovog proljeća pobijediti Tuzla siti, proći u polufinale Kupa BiH, potvrditi dobru formu u drugom dijelu sezone i sigurnim koracima nastaviti ka primarnoj klupskoj ambiciji evropskoj vizi, je plan fudbalera Borca u današnjem revanšu četvrtfinala Kupa BiH protiv neugodnih Tuzlaka (16 časova).

Učenici Nemanje Miljanovića već su napravili veliki korak ka plasmanu među četiri najbolja sastava, pošto su prvu bitku dobili minimalcem (1:0). Pa ipak, svjesni su u Platonovoj da je to “tanak” kapital i da protiv ekipe sa tako kvalitetnim i širokim rosterom te trenerskim liscem Husrefom Musemićem na klupi, nema mjesta kalkulacijama.

A zašto bi i kalkulisali kada su u preostala tri proljećna okršaja upisali dva trijumfa i remi. Na “Pecari” je pao Široki Brijeg, na Gradskom stadionu Velež, dok je na “Koševu” plijen podijeljen. Ovakve igre i rezultati protiv jakih rivala ulijevaju optimizam da Banjalučani mogu nastaviti juriš ka cilju.

- Pred nama je zahtjevna utakmica protiv jedne od najboljih ekipa u ligi. Imamo prednost iz prve utakmice, ali od starta nećemo da kalkulišemo. Moramo da pokažemo pobjednički mentalitet. Nećemo tražiti remi, želim da dobijemo utakmicu i prođemo dalje - jasan je Miljanović.

Šef struke je pozvao na oprez jer, kako kaže, Tuzlaci nemaju šta da izgube. S druge strane, apostrofirao je činjenicu da njegovi učenici ovog proljeća igraju dobro.

- Iza sebe imamo četiri utakmice u ovoj polusezoni i nismo doživjeli poraz. Tri trijumfa i jedan neriješen rezultat protiv izuzetno teških protivnika. Nadam se da ćemo i danas pokazati zrelost i znanje da ostvarimo dobar rezultat - zaključio je Miljanović, koji neće moći da računa na povrijeđenog Ljubišu Reljića, te Obrena Cvijanovića i Gorana Brkića koji nemaju pravo nastupa.

U istom tonu je govorio i Aleksandar Subić, iskusni lijevi bek, koji se nada jakom vjetru u leđa sa tribina.

- Spremni smo. Imamo dobar niz pa revanš dočekujemo u dobrom raspoloženju. Pozivam navijače da se odazovu u što većem broju, jer nam njihova podrška puno znači - naglasio je Subić.

Parovi

Svi revanš mečevi četvrtfinala Kupa BiH na programu su danas, a sastaju se: Sloboda - Sarajevo (14 časova, prva utakmica 0:2), Igman - Zvijezda Gradačac (14.30, 3:0), Borac - Tuzla siti (16, 1:0), Široki Brijeg - Velež (18.30, 0:4).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana