Turnir “Borik Nektar” počinje 26. novembra: Šampion nosi 20.000 maraka

D. P.
Turnir “Borik Nektar” počinje 26. novembra: Šampion nosi 20.000 maraka

BANjALUKA - Tradicionalni, 47. turnir u malom fudbalu “Borik Nektar” počeće 26. novembra i trajaće do 25. decembra, a očekuje se da na ovoj smotri, osim ekipa iz Republike Srpske i FBiH, nastupe i ekipe iz Slovenije, Hrvatske i Srbije. Promotor turnira biće fudbaler Almerije i potencijalni putnik za Katar u dresu reprezentacije Srbije Srđan Babić.

- Poslije nekoliko godina prva nagrada na seniorskom turniru iznosi ponovo 20.000 maraka, a ukupan nagradni fond, uključujući robne nagrade, je više od 50.000 maraka. Pored seniora, nastupiće i veterani preko 35 i preko 50 godina, ka­o i četiri mlađe uzrasne kategorije (U 10, U 12, U 14, U 16). Uradili smo sve da dodatno privučemo publiku i da nadmašimo broj od 25.000 posjetilaca koji smo imali prošle godine. Uz najkvalitetniji fudbal, organizovali smo brojne nagradne igre, a tu je i manifestacija “Katar u Boriku”. Na njoj će biti organizovano gledanje mečeva Srbije na Mundijalu i to na parketu Sportske dvorane “Borik”. Ulaz će biti besplatan, a biće organizovane i nagradne igre, te brojna iznenađenja. Gledaoci će moći da mečeve gledaju na ekranu koji je veći od 100 metara kvadratnih - naglasio je direktor “Borika” Nenad Talić.

Rukovodilac turnira Jovica Keserović je istakao da se u propozicijama turnira nije ništa promijenilo u odnosu na prošlu godinu.

- Prijave primamo do 21. novembra, a dva dana kasnije je žrijeb grupa. Kotizacija za seniore je 200, a veterane 150 maraka, dok je za mlađe kategorije besplatno. Utakmice će se, osim u “Boriku”, igrati i u dvorani “Centar” - istakao je Keserović.

Ove godine “nektar” pivo je uz turnir koji će zvanično nositi ime po svom sponzoru “Borik Nektar 2022”.

- “Nektar” je ponovo uz Borik i nastavlja se saradnja dva dugovječna obilježja Banjaluke. Ove godine “nektar” je zvanično pivo fudbalske reprezentacije Srbije koja će učestvovati na Svjetskom prvenstvu u Kataru, a njihovi mečevi će se moći pratiti i u “Boriku”, što nam je posebno drago - istakao je marketing menadžer “Banjalučke pivare” Slobodan Srećković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana