Trofej pobjednika Svesrpskog kupa ne mijenja vlasnika

Darko Dragičević
Trofej pobjednika Svesrpskog kupa ne mijenja vlasnika

LAZAREVAC – Rukometaši Vojvodine nastavili su svoju dominaciju na Svesrpskom kupu. Novosađani su u velikom finalu savladali banjalučki Borac 37:28 (18:13) i tako na najbolji način krunisali sjajnu godinu iza sebe.

Banjalučani su pokušali da pruže što jači otpor, ali iskustvo i kvalitet rivala, koji je u ovoj godini osvojio i evropski trofej, su došli do izražaja. Tako je četa Borisa Rojevića došla do sedmog trofeja. Kod Novosađana najefikasniji je bio Vukašin Vorkapić sa 11 golova, jedan manje na drugoj strani dao je Andrej Klimavec.

Za najboljeg igrača turnira proglašen je Luka Rogan, golman Andrej Trnavac i strijelac Vukašin Vorkapić 18 golova (svi iz Vojvodine).

Za Banjalučane je ovaj meč bio sigurno veliko iskustvo da vide gdje su trenutno u odnosu na ekipe koje igraju značajnu ulogu u Evropi.

- Vojvodina je evropska ekipa, veliki klub koji raste i igra značajnu ulogu u međunarodnim takmičenjima što je i pokazala na ovom meču. Borili smo se koliko smo mogli, hvatali priključak, ali se osjetio nedostatak iskustva i ovako jakih mečeva. Nama će ovo sigurno puno značiti da vidimo na čemu treba da radimo i gdje treba da napredujemo kako bi mogli da se suprotstavimo ovakvim ekipama. Idemo na kratak odmor i da se što bolje spremimo za drugi dio sezone - rekao je nakon meča golman Borca Slađan Subotić.

U pobjedničkom timu igra i Bojan Rađenović koji je tokom karijere igrao za Borac.

- Za nas je ovo istorijska godina koju smo krunisali osvajanjem Svesrpskog kupa. Možemo da budemo ponosni na rezultate i uspjehe i trudićemo se da ih nastavimo i u novoj godini - istakao je Rađenović.

U ženskom finalu Jagodina je u posljednjim sekundama pobijedila Borac 27:26. Kod dama najbolji strijelac je Helena Ćurić (devet golova), najuspješniji golman je Darjana Vukliš (obje iz Borca), a najbolja igračica je Srna Sukur (Jagodina).

- Nositi se sa Jagodinom čitavu utakmicu je dobar rezultat, pokazuje da smo na pravom putu i da napredujemo. Ostaje žal što nije krunisano trofejom u ovom meču kojim smo završile godinu - istakla je Jovana Novaković, rukometašica Borca

Medalje i pehare rukometašicama i rukometašima Borca uručio je Marinko Umičević, predsjednik Rukometnog saveza Republike Srpske.

- Borac je napredovao i muški i ženski, Leotar je takođe bio, što može da nas raduje. Borac očigledno ima potencijal da napreduje i ako nastave sa radom naši klubovi, sigurno će Vojvodina i Jagodina imati još veće probleme – poručio je Umičević.

Transfer bomba - Đorđić

Vojvodina je dovela sjajno pojačanje za nastavak sezone. Reprezentativac Srbije Petar Đorđić novi je član desetostrukog šampiona Srbije. Nekadašnji igrač Veclara, Flensburga, Hamburga, bjeloruskog Meškov Bresta i Benfike potpisao je ugovor sa Novosađanima do juna 2025. godine. Rođenom Šapčaninu ovo će biti prvi klub u Srbiji. Raskinuo je ugovor sa lisabonskim “orlovima” koji je važio do juna 2025. godine i staviće se na raspolaganje Borisu Rojeviću za drugi dio sezone, napad na duplu krunu u Srbiji i nokaut fazu Lige Evrope.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana