Jokić uskoro nadmašuje Čemberlena, ispisuje istoriju po broju tripl dablova

Tanjug
Foto: Tanjug

DENVER- Srpski košarkaški reprezentativac Nikola Jokić ostvario je tripl-dabl učinak u pobjedi Denvera u svojoj dvorani u duelu sa Oklahom sa 122:117, u nastavku NBA šampionata.

Jokić je za 39 minuta u igri imao 19 koševa, 16 skokova i 13 asistencija, a još pet košarkaša Denvera imalo je dvocifren učinak, od koji je naefikasniji sa 22 poena bio Majkl Porter Junior.

Kod gostiju iz Oklahome, prvi strijelac bio je Šaj Gilgeus-Aleksander sa 28 koševa, dok je Aleksej Pokuševski za 12 minuta zabilježio samo jedan skok.

Denver sada ima skor dvije pobjede i jedan poraz.

Drugim tripl dablom u sezoni u meču protiv Oklahoma siti tandera, Nikola Jokić nastavnja da se penje na istorijskoj ljestvici NBA lige. Može li impozantnije poređenje od onog da ste u rangu sa Viltom Čemberlenom, jednim od 10 najboljih igrača svih vremena.

Jokić se sa 78. tripl dablova u karijeri izjednačio sa Viltom i ove sezone, možda i već u narednom meču sudeći po formi, može da postane centar sa najviše tih statističkih dostignuća u istoriji NBA lige.

"Džoker" je u izjavi poslije meča upoznat sa tim podatkom i odgovorio je na svoj skroman način, ističući da o tome nije ni sanjao.

"Uvijek je lijepo kada te uporede sa najvećima. To je košarka, lijepo je. Uvijek igram i radim ono što je potrebno Mislim da smo igrli dobro. Navijači su bili nevjerovatni", kratko i jasno je rekao Jokić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana