Trijumf ruskih timova na svjetskom kupu "Memorijal Branka Štulić"

Srna
Trijumf ruskih timova na svjetskom kupu "Memorijal Branka Štulić"

BANjALUKA - Ruski timovi iz Altaja osvojili su prvo i drugo mjesto u generalnom poretku Svjetskog kupa u raftingu "Memorijal Branka Štulić" koji je ovog vikenda održan na rijeci Vrbas, saopštili su organizatori.

Treće mjesto osvojila je posada iz Tomska /Rusija/, dok je prva posada banjalučkog Dajak kluba osvojila peto mjesto u generalnom poretku.

Kapiten banjalučkog tima Dragan Babić rekao je da su zadovoljni rezultatom ostvarenim na Svjetskom kupu.

"Konkurencija je bila veoma jaka, Rusi su došli izuzetno spremni, a mi smo za ovo takmičenje napravili dva tima, dvije posade, kako bi nastavili sa pripremama za Evorpsko prvenstvo u Češkoj, što nam je glavni cilj ove sezone, da tamo osvojimo što više medalja", rekao je Babić.

On je naveo da banjalučki tim svaku svoju medalju posvećuje jednim dijelom Branki Štulić, a drugim gradu Banjaluci.

"To nas pokreće da ostvarujemo što bolje rezultate", naveo je Babić.

Kod dama, u generalnom poretku Svjetskog kupa prvo mjesto osvojila je posada rafting tima Eniseuska iz Krasnojarska /Rusija/.

Drugo mjesto osvojila je posada "RT Končar" iz Zagreba, a treće mađarska posada "Hungaroraft vomen tim".

Nakon takmičenja u spustu i proglašenja pobjednika, trener ruskog tima Aleksej Širokov nije krio zadovoljstvo ostvarenim rezultatima.

"Bio je ovo odličan vikend za naše timove, kako u muškoj tako i u ženskoj konkurenciji. Naše srce je i danas puno. Želimo da se radujemo sa svima, sa našim prijateljima iz Banjaluke, sa momcima iz Srbije, sa našim bratskim srpskim narodom. Neka pobijedi sport i svi ćemo voljeti jedni druge", rekao je Širokov.

Pehare je najboljim timovima uručio internacionalni sudija iz Slovenije Milan Lovrenčič, koji je istakao da je sve proteklo u najboljem mogućem redu.

"Organizacija je bila besprekorna, logistika na nivou, sudije su odradile odlično svoj dio posla, I iskreno već se radujem dolasku na Memorijal iduće godine", rekao je Lovrenčič.

Na takmičenju Svjetskog kupa u Banjaluci učestvovalo je 19 timova iz Austrije, Mađarske, Rusije, Velike Britanije, Rumunije, Slovenije, Hrvatske, Srbije i BiH, a takmičenje je organizovao Rafting klub "Kanjon".

Branka Štulić, nekadašnja članica rafting reprezentacije BiH i RK "Kanjon" preminula je 2010. godine u bolnici u italijanskom gradu Trentu, poslije teške povrede koju je doživjela na Evropskom prvenstvu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana