Tri pobjede boksera “Glasinca” u četvrtom kolu Premijer lige BiH

Srna
Tri pobjede boksera “Glasinca” u četvrtom kolu Premijer lige BiH

SOKOLAC - Bokseri sokolačkog “Glasinca” Luka Veljović, u kategoriji seniora, te Rajko Tomović i Marija Amović, u kategoriji mladih, ostvarili su pobjede u četvrtom kolu Premijer lige BiH.

Trener Bokserskog kluba “Glasinac” Predrag Bartula rekao je Srni da je Veljović juče na ovom takmičenju u seniorskoj konkurenciji pobijedio Veljka Gligorića - reprezentativca i petostrukog prvaka Srbije.

“Ovo je Lukina najveća pobjeda u karijeri do sada, što dovoljno govori koliko je spreman za Mediteranske igre, na kojima bi trebalo da učestvuje 22. juna”, naglasio je Bartula.

On je najavio da Veljović već u utorak, 14. juna, putuje u Skoplje, gdje će za sarajevski Bokserski klub /BK/ “Željezničar” nastupati na završnici Regionalne lige.

Prema njegovim riječima, u okviru Regionalne lige takmiče se bokseri iz klubova iz republika bivše Jugoslavije, a na ovoj završnici rukavice će ukrstiti bokseri četiri najbolje ekipe - BK “Željezničar” iz Sarajeva i BK “Crvena Zvezda” iz Beograda, te BK “Loznica” i “Vitezovi” iz Zagreba.

Bartula je naglasio da je Veljović jedini sportista iz grada Istočno Sarajevo koji trebaa da u svoj kategoriji učestvuje na Mediteranskim igrama u Alžiru, ali njemu i treneru nedostaju sredstva za avionske karte, dok troškove smještaja, pansiona i opreme za učesnike snosi Olimpijski komitet BiH.

Četvrto kolo Premijer lige BiH održano je juče u dvorani Sportskog centra “Safet Zajko” u Sarajevu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana