Tri Južnoamerikanca ostaju u Fudbalskom klubu Tekstilac: Božičić traži još dva pojačanja

Darko Dragičević
Foto: FK Derventa

DERVENTA - Novi trener Tekstilca Slaviša Božičić je nakon druge kontrolne utakmice u kojoj je njegov tim remizirao protiv Alfa Modriče 2:2 prelomio oko Južnoamerikanaca na probi.

Tri fudbalera Gustavo Gomeš, Oliveira de Melo i Markos Sousa ostaće u Tekstilcu za nastavak sezone i sa njima će potpisati ugovore.

Novi trener očekuje da do kraja sedmice napokon kompletira tim i da konačno krene sa uigravanjem. Strijelci na meču sa Alfa Modričom su bili Duspara i Jolović.

- U ova dva meča smo igrali sa kombinovanim timom kako bi vidio s čim raspolažem u ovom trenutku. Kasno smo krenuli s pripremama i to nam stvara određene probleme, ali pokušavamo da ih rješavamo u hodu. Imamo odlične uslove za rad, sjajne terene tako da sam zadovoljan kako smo izgledali u ovoj fazi. Dao sam šansu svim igračima i stekao sam sliku o mogućnostima tima pa smo odlučili da zadržimo tri igrača za nastavak šampionata - rekao je Božičić.

Sa potpisivanjem Južnoamerikanaca neće biti kraj pojačanjima. U Derventi su i golmani Igor Marković i Mihajlo Dabić (branio za Slogu), a traže se još dva igrača.

- Nastojaćemo to da riješimo do ponedjeljka kako bi od naredne sedmice imali jasnu sliku oko igračkog kadra. Ono što tražimo je još jedan vezni igrač i napadač čime bismo kompletirali ekipu za drugi dio sezone u kojoj je prvi cilj opstanak. Imamo sad test protiv Kozare i onda ćemo krenuti sa traženjem tima za proljeće - istakao je novi trener.

Ono što posebno raduje Božičića je mladost njegove ekipe, kao i način na koji se izvršavaju zadate obaveze.

- Tekstilac zaista može da se pohvali veoma kvalitetnim mladim igračima. Naravno potrebno je strpljenje da oni stasaju, ali ako izuzmemo najstarije Jolovića i Đuričića prosjek ekipe je 20,1 godina. To je nešto što svakako može samo da donese dodatnu energiju. Takođe moram da pohvalim i ove iskusnije igrače. Umnogome su mi pomogli i pravi su primjer mladima kako treba da se pristupi svojim obavezama. Rekao bih da su oni “vojnici kluba”, koji na terenu pokazuju odanost - rekao je na kraju Božičić.

Tekstilac je jesenji dio sezone završio na 16. poziciji sa 14 bodova, tako da mu u drugom dijelu slijedi teška borba za opstanak.

Kozara naredni rival

Fudbaleri Tekstilca novu provjeru imaće u subotu kada im u goste dolazi Kozara. Ekipa iz Gradiške je u drugoj prijateljskoj utakmici savladala Borac iz Kozarske Dubice sa 4:2. Strijelci za ekipu iz Gradiške su bili Dejan Glišić dva puta, te Aleksandar Malbašić, Srđan Beuk. Dvostruki strijelac za Borac bio je Neven Bunić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana