Tri brata Racković Višegrad HED vode ka tituli

Darko Dragičević
Tri brata Racković Višegrad HED vode ka tituli

VIŠEGRAD – U novoj sezoni Rukometni klub Višegrad HED želi da osvoji šampionsku titulu u Prvoj ligi Republike Srpske. Ka ostvarenju tog cilja vodiće ga i braća Racković.

Naime, za seniorski tim ovog prvoligaša igraju tri brata Đorđo, Lazar i Danilo. Njih trojica su trenirala brojne sportove, ali su se na kraju skrasili u rukometu. Najstariji Đorđo je trenutno jedna od uzdanica Višegrada, a vratio se u ovaj klub na pozajmicu iz trebinjskog Leotara.

- Srednji brat je prvi krenuo da se bavi rukomet, a onda smo mu se i mi priključili. Trenirali smo brojne sportove, ali smo se ovdje pronašli i ostali tako da sad gradimo karijere. Sigurno da mi je drago što sam sa braćom opet u istom klubu. Odlično se poznajemo i podržavamo u životu. Jedino gdje možemo da se posvađamo je na terenu u žaru borbe, jer ne volimo da gubimo – ističe Đorđo.

Trenutno Višegrad je uz banjalučku Mladost jedan od glavnih kandidata za plasman u viši rang.

- Trener Željko Jaćimović je odradio veoma dobar posao tokom priprema, tako da smo sad u seriji dobrih rezultata. Naš cilj je titula šampiona u prvenstvu Republike Srpske i plasman u Premijer ligu. Sve je usmjereno ka tome. Dobro radimo i sigurno je da ćemo učiniti sve da ispunimo naše ambicije. Imamo dosta novih igrača tako da nam je trebalo vremena da se uigramo, ali mislim da smo svakom utakmicom sve bolji - dodao je odlični bek i jedan od najboljih strijelaca kluba.

Kao najstariji od braće, Đorđo pokušava da im pomogne tokom igre.

- Sa srednjim bratom imam odličnu saradnju, pošto on igra na poziciji pivota. Najviše savjeta dajem najmlađem bratu Danilu, jer igramo na istoj poziciji. Želim da mu pomognem što više mogu kako bi napredovao - dodao je mladi bek.

Naredno iskušenje rukometaši Višegrada imaće u Banjaluci. Na programu je veliki derbi u nedjelju (17 časova) protiv Mladosti koji bi mogao da riješi pitanje jesenjeg šampiona u prvenstvu Republike Srpske.

Rođaci u timu

U Rukometnom klubu Višegrad Rackovići nisu jedina braća, jer u timu igraju još i braća Đukić, tako da je pola ekipe u rodbinskim odnosima. Pored toga treba dodati da su u igračkom kadru i trojica rukometaša Pecikoza koji su rođaci.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana