Trening F1 u Las Vegasu prekinut zbog poklopca odvoda, Sainz i Okon oštetili bolide

GS
Trening F1 u Las Vegasu prekinut zbog poklopca odvoda, Sainz i Okon oštetili bolide

LAS VEGAS - Prvi slobodni trening u sklopu trkačkog vikenda Formule 1, koji se vozi na novoj stazi u Las Vegasu, prekinut je nakon samo devet minuta.

Vozač Ferarija Karlos Sainz zaustavio se na stazi kod Stripa nakon što se začuo snažan udarac, zbog čega je istaknuta crvena zastava. U prvi mah se nije znalo o čemu je riječ, ali uskoro je stigla zvanična informacija. Sainzov bolid je oštećen nakon što je prešao preko poklopca odvoda, a slično je doživio i Alineov vozač Esteban Okon. FIA je potom saopćila da će planirani program biti odgođen sve dok se ne provjere svi poklopci odvoda na stazi.

"Nakon ispekcije je ustanovljeno da je došlo do problema s betonskim okvirom oko poklopca odvoda. Razgovaraćemo s lokalnim inženjerskim timom o vremenu koje je potrebno da se riješi problem te ćemo saopćiti promjene rasporeda", saopšteno je iz FIA-e.

Oštećenje Sainzovog bolida uzrokovanog poklopcem dovoda je prilično veliko, a iz Alpinea su rekli da su primorani promijeniti šasiju zbog nastale štete.

Ovo nije prvi put da je poklopac odvoda uzrokovao probleme na jednoj F1 stazi.  

Drugi slobodni trening u Vegasu trebao bi početi u 9:00 sati, prenosi Kliks

 

 

The moment Carlos Sainz hit a drain cover on the Las Vegas strip, causing FP1 to be cancelled pic.twitter.com/KIMbuZoteY

— ESPN F1 (@ESPNF1) November 17, 2023

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana