Trener Slobode Duško Vranešević čvrsto na zemlji poslije pet vezanih pobjeda: Ima još mnogo da se igra

Darko Pašagić
Trener Slobode Duško Vranešević čvrsto na zemlji poslije pet vezanih pobjeda: Ima još mnogo da se igra

NOVI GRAD - Iako su u proljećnom dijelu sezone nanizali pet uzastopnih pobjeda i poslije posljednjeg trijumfa nad Budućnost iz Pilice od 3:0 zasjeli na čelo tabele, šef stručnog štaba Slobode Duško Vranešević je istakao da još ništa nije gotovo i da je ekipa kao i on sam čvrsto na zemlji.

Novograđani su i na početku prvenstva isticali da im je cilj plasman u Premijer ligu, priča se ponavljala i tokom zimske pauze, a da nije bez osnova pokazalo je i dosadašnjih pet proljećnih kola u kojima je osvojeno svih 15 bodova.

- Izbili smo na prvo mjesto, ali Krupa tek ima da odigra odgođeni meč. Do kraja prvenstva ima još deset utakmica, tek nam predstoje okršaji sa direktnim konkurentima za titulu, tako da naša trenutna liderska pozicija ništa ne znači - jasan je Vranešević.

Naglasio je da će njegova ekipa ići iz utakmice u utakmicu i da se sada samo razmišlja o sutrašnjem rivalu, Slaviji.

- Gostovanje u Istočnom Sarajevu neće biti nimalo lako, jer su naši mečevi sa Slavijom uvijek bili veoma neizvjesni. Dugogodišnji smo rivali, dobro se poznajemo i siguran sam da ova ekipa Slavije zaslužuje mnogo bolji plasman od trenutnog - nastavio je 41-godišnji stručnjak na klupi Novograđana.

I dalje smatra da su uz Slobodu najveći kandidati za osvajanje titule Krupa, dobojska Sloga i Zvijezda 09.

- Naša otežavajuća okolnost je što kod sve ove tri ekipe gostujemo, tako da nam neće biti nimalo lako. Čini se da je u najpovoljnijoj situaciji ekipa iz etno-sela Stanišići, jer sve konkurente dočekuje, ali ne treba zaboraviti da su trenutno u bodovnom zaostatku. Tako da će biti jako interesantno, jer nam tek sada predstoje međusobni dueli rivala za titulu. Možda odluka o prvaku padne u posljednjem kolu - rekao je Vranešević.

Sjajne igre ovog proljeća pružaju stranci u redovima Novograđana.

- Argentinci Valentin Alvarez, Henaro Bautista Leli i Franko Abrego pokazali su se kao prava pojačanja, baš kao i Crnogorac Ljubomir Kovačević. Svojim temperamentom i agilnošću su donijeli mnogo novina u igru Slobode i sigurno je da ćemo učiniti sve da ih i poslije ovog prvenstva zadržimo u našim redovima - dodao je Vranešević

“Mlakve”

Dobre igre fudbalera Slobode nisu Novograđane ostavili ravnodušnim, jer ih se sve više i više okuplja na domaćim utakmicama koje se igraju na stadionu “Mlakve”.

- Vjerujem da će ih u finišu prvenstva biti još više, jer im je njihova podrška prijeko potrebna u ostvarenju cilja, a to je da postanemo prvi put šampioni Republike Srpske i na taj način obezbijedimo plasman u Premijer ligu BiH - naglasio je šef stručnog štaba Slobode Duško Vranešević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana