Trener Partizana Aleksandar Stanojević ima jasan cilj u Pragu: Remi bi bio po mjeri

G.S.
Trener Partizana Aleksandar Stanojević ima jasan cilj u Pragu: Remi bi bio po mjeri

PRAG - Trener Partizana Aleksandar Stanojević sa jasnim ciljem gleda ka dvomeču sa Spartom i smatra da je svaki rezultat koji njegova ekipa može da preokrene ili sačuva u Beogradu pozitivan.

“Crno-beli” će večeras od 21 čas u Pragu igrati protiv Čeha, a revanš će biti odigran za sedam dana u Humskoj.

- Svaki rezultat koji daje mogućnost da igrate u Beogradu i prođete dalje jeste za mene pozitivan. Sve što je moguće nadoknaditi u Beogradu, preokrenuti ili sačuvati je pozitivno. U ovom momentu potpisao bih remi - rekao je Stanojević.

Naglasio je da je već ovim plasmanom Partizan napravio mnogo.

- Svi smo zadovoljni zbog proleća u Evropi. Imamo situaciju da pokušamo preskočiti bar još jednu rundu. Idemo motivisani i zadovoljni što smo ipak napravili neki uspeh na mećunarodnoj sceni - nastavio je Stanojević.

Tokom priprema isticao je da je prioritet osvajanje domaće titule poslije četiri godine, međutim klub iz Humske ni na međunarodnu scenu ne izlazi s bijelom zastavom.

- Kada dođe utakmica bilo koja, pa čak i prijateljska, ne razmišljate o sledećem koraku već samo o tom duelu. Titula nam je prioritet, uvek je i bila, ali bilo bi neozbiljno da kažemo da nam nije bitno što igramo proleće u Evropi, dvomeč na međunarodnoj sceni koji je dobar za klub i afirmaciju. Ulazimo maksimalno motivisani i s najjačim snagama - rekao je Stanojević.

Uprkos povredi na proljećnoj premijeri protiv Radničkog u Nišu golman Aleksandar Popović stigao je da se oporavi, a Stanojević u Pragu neće računati samo na Danila Pantića i Ljubomira Fejsu.

- Popović je dobro i biće među stativama. Fejsa i Pantić su ostali u Beogradu, a svi drugi igrači su spremni i konkurišu za sastav - dodao je Stanojević, koji je na put u Češku poveo 23 fudbalera.

Meč između Sparte i Partizana sudiće Šveđanin Andreas Ekberg, koji je dugo na međunarodnoj sceni i u čijem radu do sada nije bilo mrlje, bar ne neke o kojoj se pričalo na sav glas. Arbitar iz Malmea je, štaviše, bio taličan jedinom srpskom klubu kojem je sudio do sada. On je vodio meč između Sampdorije i Vojvodine u Đenovi u kvalifikacijama za Ligu Evrope 2015. godine koji su “Lale” dobile sa senzacionalnih 4:0.

Krstajić u Ajndhovenu

Srpski trener Mladen Krstajić, koji sjedi na klupi Makabija iz Tel Aviva u prvoj utakmici baraža za osminu finala Lige konferencije gostovaće u Ajndhovenu, gdje će od 18.45 časova njegovi izabranici igrati protiv PSV-a. Osim ovog i duela u Pragu snage će odmjeriti: Fenerbahče - Slavija Prag, Midtjiland - PAOK, Rapid Beč - Viteze (18.45 časova), Seltik - Bodo Glimt, Lester - Randers, Olimpik Marselj - Karabag (21).

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana