Trener Leotara Darko Tavrić zadovoljan pobjedom protiv Bosne: Nemamo pritisak, za sada sve ide kako treba

Dušan Repija
Trener Leotara Darko Tavrić zadovoljan pobjedom protiv Bosne: Nemamo pritisak, za sada sve ide kako treba

TREBINjE - Trener Leotara Darko Tavrić prezadovoljan je izdanjem svoje ekipe protiv Bosne u Sarajevu (25:20), priznajući da nije očekivao ovako komotan trijumf svog tima.

Trebinjci su od prvog do posljednjeg minuta držali konce igre u svojim rukama i na kraju rutinski savladali “studente”, ali mladi stručnjak kaže da na terenu nije bilo baš tako lako kako rezultat pokazuje.

- Očekivao sam mnogo težu utakmicu, jer Bosna u nastavku igra mnogo bolje nego u prvom delu. Bio im je ovo prvi meč na domaćem terenu i nije bilo baš tako lako. Utrošili smo dosta energije i snage da bismo pokazali da nismo slučajno tu gde jesmo - rekao je Tavrić.

Njegov tim odigrao je dobru partiju kao kolektiv, svi igrači dali su veliki doprinos, a Ajdin Smajilbegović i Vladimir Tomić postigli su po pet golova te ponovo odveli Leotar na treću poziciju. Upravo ona donosi izlazak na evropsku scenu.

- Na početku su nam ambicije bile sredina tabele, sada su se stvari malo promenile i rekao sam da bi sve ispod petog mesta bio neuspeh za koji bih ja preuzeo odgovornost. Ipak, nemamo nikakav pritisak, jedini zadatak nam je da iz treninga u trening damo sve od sebe i da napredujemo. Videćemo gde će nas to dovesti na kraju, za sada ide kako treba - naglasio je Tavrić.

Nakon odlaska Ivice Obrvana sa klupe reprezentacije BiH nije mali broj onih koji misle da je upravo stručnjak iz Srbije pravo rješenje.

- Ne bih tome davao pridavao važnost, ipak su to glasine sa društvenih mreža. BiH ima selektora Tonija Čolinu, a ja sam sa druge strane deo stručnog štaba reprezentacije Srbije. Keka nas vrlo izazovan period, dve utakmice sa Češkom koje su uvertira za baraž sa Slovenijom, u kojem ne smemo omanuti, jer ako se to desi, nema nas na Svetskom prvenstvu, a samim tim ni na Olimpijskim igrama, što znači da bismo promašili još jedan ciklus. U narednih sedam dana moramo da radimo na detaljima da bismo što spremniji dočekali april i odlučujući dvomeč - rekao je Tavrić.

Sloboda je u derbiju kola deklasirala Izviđač i primakla se Borcu na pet dobova uz meč više.

Rezultati 18. kola: Krivaja - Iskra 37:29, Bosna (S) - Leotar 20:25, Sloga (D) - Sloga (GV) 33:26, Gradačac - Vogošća 22:23, Sloboda - Izviđač 30:21, Konjuh - Bosna (V) 30:28, Gračanica - Maglaj 23:22. Slobodan je bio Borac. Plasman: Borac (-1) 29, Sloboda 24, Leotar (-1) 21, Vogošća 20, Izviđač 19, Krivaja 18, Gračanica 17, Konjuh 17, Sloga (D) 15, Gradačac 13, Iskra (-1) 13, Bosna (V) 13, Maglaj 13, Sloga (GV) 11, Bosna(S) 9.

Sjajni Tulendić

Rukometaši dobojske Sloge upisali su vrlo važnu pobjedu protiv imenjakinje i Gornjeg Vakufa, a najbolju partiju u sezoni odigrao je Bojan Tulendić. On je postigao 11 golova, a sedam puta precizan je bio Bogdan Peštić. Sjajan među stativama bio je veteran Peđa Dejanović. Sloga je ovim trijumfom krenula ka sredini tabele, iako će borba za opstanak biti vrlo zanimljiva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana